L’Ajuntament d’Onda obri 26 expedients per abandó de residus de manera il·legal

1160

L’Ajuntament d’Onda proposa imposar una sanció de 1.500 euros a un veí després de comprovar que va abandonar residus en una zona no habilitada per a l’efecte. L’alcalde del municipi, Ximo Huguet, ha manifestat que “tenim el propòsit d’acabar amb aquestes males pràctiques que perjudiquen a la ciutadania i al nostre medi ambient. Cal recordar que només l’any 2017, es va destinar al voltant de 85.000 euros per a la neteja de residus abandonats en terrenys de titularitat pública. Uns diners que paguem tots els onders per culpa de comportaments incívics d’una minoria”.

Així mateix, l’alcalde ha recordat que “estem molt atents i a través de l’oficina de Medi ambient, que depèn del tinent d’alcalde de Territori, Sostenibilitat i Dinamització Econòmica, Ángel Badenas, ja s’han obert 26 expedients durant aquest 2018 després de comprovar els informes que ha elaborat la Secció Ecològic Rural de la Policia Local. No anem a permetre que se seguisquen produint uns fets que, a més de perjudicar greument als propietaris dels solars, ja siguen públics o privats, són un atemptat contra l’ecologia i un acte d’incivisme que no s’ha de tolerar”.

Per la seva banda, el Comissari Cap de la Policia Local d’Onda, Miguel Ángel Izquierdo, ha informat que “una patrulla de la Secció Ecològica Rural es dedica a la vigilància d’aquest tipus de fets. Els controls són rutinaris i en moltes ocasions són els propis veïns els que ens avisen de la localització dels focus. Aquesta informació és molt valuosa per a iniciar les recerques i poder esbrinar qui ha sigut el causant, per la qual cosa agraïm la seva col·laboració a l’hora de denunciar aquestes infraccions”.

Finalment, l’alcalde ha recordat que la ciutat compta amb un operatiu per a poder gestionar tots els residus assimilables als Residus Sòlids Urbans (RSU). Entre les infraestructures i serveis disponibles existeix un ecoparc, per a ús exclusiu de ciutadans onders; una planta de reciclatge per a ús general, un servei de recollida de RSU a través de contenidors i un servei d’arreplegada porta a porta de voluminosos.

“És indubtable que hem de millorar la nostra gestió de residus i per açò als ja coneguts contenidors verd per al vidre, blau per al paper i cartó, groc per a envasos i gris per a altres residus, Onda va apostar per la implantació del cinquè contenidor en una operació pilot amb resultats molt favorables. A més, les empreses que demanen una llicència d’obra a l’Ajuntament estan obligades a presentar l’informe de gestió de residus per empresa autoritzada”, ha conclòs Huguet.

Compartir