El Servei d’Ocupació de la Diputació ja ha aconseguit oferir 5.498 llocs de treball als veïns de la província de Castelló

1029

La Diputació continua reforçant el seu compromís per a ajudar a resoldre el principal problema que continuen tenint els castellonencs: la cerca d’una ocupació. Amb aqueix objectiu, des de la seua posada en marxa a mitjan any 2016, el programa de cerca activa d’ús de la Diputació de Castelló ha oferit un total de 5.498 llocs de treball als veïns de la província.

A través d’aquest servei els tècnics d’ocupació realitzen una servei d’intermediació laboral que consisteix en la cerca, captació, anàlisi i difusió de les ofertes d’ocupació que les empreses i autònoms generen, amb l’objectiu que les persones que estan buscant una ocupació o millorar l’actual tinguen accés als llocs de treball més concordes amb la seua formació, experiència i capacitats. I, a més, facilita que les empreses troben més ràpidament al personal que necessiten.
El diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha explicat que “aquest servei d’ocupació creada pel Govern Provincial treballa per a totes les persones de la província de Castelló i per a totes les empreses i autònoms situats a la província”.

Aquestes xifres “avalen els resultats d”ocupació del Govern Provincial”, que va iniciar aquest pla “amb l’objectiu de combatre l’atur ajudant els veïns de la província a aconseguir una ocupació de qualitat i a les empreses a trobar als millors treballadors, qualificats per a cobrir els llocs de treball que necessiten”.

Per a prestar aquest servei, la Diputació de Castelló compta amb un ampli equip de tècnics d’ocupació que realitzen les visites a les empreses de la província i un altre equip de tècnics situats en els centres Cedeixes d’Albocàsser, Lucena, Morella, Sogorb i la Vall d’Alba que atenen les persones que estan buscant una ocupació.
Es multiplica per set les empreses que busquen treballadors

La Diputació de Castelló ha aconseguit en l’últim any multiplicar per set el número d’empreses participants en el programa de Prospecció d’Ocupació, que ha passat de 329 a 2.444 empreses.

Cal recordar que la Diputació de Castelló és Agència de Col·locació autoritzada pel Sistema Nacional d’Ocupació amb el número 1000000087. Això implica que col·labora amb el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) en la realització d’activitats d’intermediació laboral.

Tot això amb l’objectiu, tal com ha assenyalat Aguilella, de sumar arguments que incrementen les xifres de creació d’ocupació a la província que ja en el mes passat van registrar un descens de la desocupació de 1.138 persones, arribant als 230.000 afiliats a la Seguretat Social. La província de Castelló és una de les províncies que més ocupació ha creat en els últims anys i el nombre de persones en situació de desocupació s’ha reduït de més de 80.000 a 38.000. “No podem oblidar que a la província encara hi ha 38.422 aturats i en ells estan centrats tots els esforços del Govern Provincial i per ells continuem treballant sense descans per a ajudar a crear i trobar una oportunitat laboral estable i de qualitat a tots”.

Formació a la carta per a ajudar empreses i aturats
El Govern Provincial també porta mesos realitzant formació a la carta segons les necessitats de les empreses i que beneficien directament a les persones desocupades de la província, amb la finalitat de formar a persones desocupades inscrites en els centres Cedeixes de Diputació en aquelles professions que les empreses demanden i que no compten amb professionals qualificats per a cobrir-les.

Així, directament amb les empreses o amb associacions provincials que les representen, s’estan confeccionant cursos que combinen formació teòrica i pràctiques en empreses que estan aconseguint un elevadíssim percentatge de contractacions.
Així el govern provincial està treballant en aquests moments amb associacions com Asociacion Espanyola de Fabricants de Maquinària i Béns d’Equip per a la Indústria Ceràmica (ASEBEC) i l’Associació Provincial d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de Castelló (ASHOTUR) per a realitzar cursos a la carta.

Cal recordar que ja es s’han realitzat cursos de temàtiques molt variades tals com Tècnics d’Il·luminació d’Espectacles en Directe, Dependents de Supermercats, Operaris de Fàbriques Atomizadoras i electromecànics, electromecànic , formació per a personal d’Hostaleria, tenint uns índexs d’inserció laboral per damunt del 75%.

Per exemple, l’últim curs de “Electromecànics/as”, amb una durada de 400 hores, va formar a 14 alumnes en processos relacionats amb l’automatització industrial amb la finalitat de pal·liar l’escassetat de professionals qualificats en aquest sector. Les pràctiques les han realitzades en les següents empreses: Compacglass, Pamesa, Argiles Atomitzades, Tau, Noves Tècniques de Dispersió, Rocersa, Euroarce i Dafsa. S’ha aconseguit un 61,5% d’inserció de l’alumnat. Dels 13 alumnes que van finalitzar el curs, 12 d’ells ja han aconseguit un contracte de treball. I per això ja s’està travant amb Asebec -Asociacion Espanyola de Fabricants de Maquinària i Béns d’Equip per a la Indústria Ceràmica- per a la realització de noves edicions d’aquest curs.

D’altra banda, s’està treballant en noves propostes de formació tals com soldador, mecànic o administratiu comercial d’exportació, amb francés com a segon idioma, i confecció de vestits per a unes ofertes de treball a Morella i Forcall.

Compartir