El ple d’Almassora avança vuit dies el pagament als seus proveïdors

1316

El període mitjà de pagament de l’Ajuntament d’Almassora als seus proveïdors durant el primer trimestre de 2018 s’ha situat en 21,76 dies, tal com arreplega l’informe d’execució comptable d’Intervenció del qual l’edil d’Hisenda, Santiago Agustí, informarà avui en el ple ordinari de maig. Aquesta xifra suposa un avançament en els abonaments de 8,24 dies respecte al termini de 30 dies que estableix la llei i representa la millor dada d’aquest període en els últims tres exercicis.

Així doncs, en els primers tres mesos de l’any, el consistori ha liquidat un total d’1.682.615,70 euros a les empreses proveïdores. Pel que fa al grau d’execució del pressupost, l’administració municipal ha cobert el 19,28% de les despeses previstes per al present exercicis. Així mateix, al tancament del tercer trimestre, el consistori havia satisfet el 88,18% de les obligacions de pagament reconegudes, la qual cosa suposa un total de 3.866.369,47 euros.

A més d’aquests dos camps, l’informe d’execució comptable arreplega un annex sobre el compliment dels terminis en la tramitació de factures i acredita que no en queda cap pendent de tramitar al tancament del trimestre. L’anàlisi de l’interventor municipal reflecteix també la situació de tresoreria, l’informe de sobre el compliment de la Llei Órganica d’Estabilitat Pressupostària, que el consistori compleix un any més.

Cal recordar que el grau d’execució del pressupost de 2017 va quedar situat en el 89,19%, la millor dada de la legislatura. El capítol dels béns corrents i serveis va tancar amb un 95,12% d’execució i també van millorar les seues ràtios els pagaments de subvencions, que van aconseguir el 93,46% d’execució.

Més fons per a lluitar contra la violència de gènere

L’equip de govern aprovarà en la sessió d’aquesta vesprada una moció mitjançant la qual instarà al Govern de l’Estat a incloure un partida de 20 milions d’euros en el pressupost perquè les administracions locals puguen combatre la violència de gènere. La moció, presentada pel grup municipal de Compromís, defensa que la seua supressió incompleix el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere.

Segons el text de la proposta, de l’increment de 200 milions que preveia l’acord en la partida destinada a acabar amb la violència contra les dones, “els Pressupostos Generals de l’Estat només inclouen 80 milions i aquests no contemplen els 20 milions previstos per als municipis”. La moció recorda que, tal com reflecteix el propi pacte aprovat en 2017, “les mesures i recomanacions en la lluita contra la violència de gènere només poden ser dutes a terme si vénen acompanyades d’un suport econòmic suficient”.

Compartir