Villargordo del Cabriel comptarà amb un nou centre social i cultural amb ajuda de la Diputació

1064

Condicionar el nou centre social i cultural de Villargordo del Cabriel “era ja una necessitat”, segons l’alcalde, Francisco Nuévalos, i la Diputació de València ha ajudat en l’equipament del mateix amb una subvenció directa de 30.000 euros. Una dotació que, explica l’edil, “es va a destinar a ordinadors, taules, pantalles digitals i aparells de gimnàstica”, entre uns altres.

Es tracta d’un centre social, on estava situat l’antic ajuntament, que necessitava de mobiliari per a dur a terme les activitats que ofereix allí el consistori, com a classes d’informàtica o de gimnàstica. “Fins fa poc estàvem en una planta baixa i un soterrani que es van inundar. Necessitàvem millorar el servei”, assegura l’alcalde.

A més d’aquestes classes, en l’edifici també es van a habilitar diverses sales multiusos i una biblioteca. “Hi ha zones, com l’esportiva, que ja estan en marxa i la resta ho estem acabant”, compte Nuévalos, que es mostra agraït per les ajudes que arriben al municipi des de la corporació provincial. “En aquests pobles tan xicotets tenim necessitats que no es cobreixen solament amb el pressupost municipal. Aquestes accions requereixen d’una inversió important que solos no podríem fer”, explica.

La subvenció directa de Presidència per a equipar el centre social i cultural és una més de les ajudes que la Diputació ha destinat a Villargordo del Cabriel en els últims anys, i que al final del present exercici superaran els 800.000 euros.

Aqueixa quantitat total inclou els 234.000 euros que la corporació que presideix Jorge Rodríguez té previst invertir enguany en el municipi de la Planta Utiel-Requena. A més de la compra de mobiliari per al centre social, els comptes de 2018 inclouen 211.885 euros del Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM), 17.820 euros del Fons de Cooperació Municipal i 4.400 euros del Pla d’Ocupació.

“Les subvencions han pogut destinar-se al que han decidit els ajuntaments, en la nostra línia d’apostar per l’autonomia local i garantir un finançament just als municipis valencians per a exercir-la”, assenyala el president de la Diputació, Jorge Rodríguez.

Entre les actuacions dutes a terme per l’Ajuntament de Villargordo del Cabriel amb fons provincials destaquen l’adequació i millora del pou d’inici del Barranco de la Vid, amb una inversió de 65.400 euros, o la reposició de les xarxes d’aigua potable en alguns carrers com a Campanas o Matatrés, amb 85.000 euros.

Compartir