Vila-real augmentarà la seguretat per la visita de la Guardia Real

792

Per primera vegada en la història, la Guàrdia Real visita Vila-real i ho fa amb una gran exhibició que tindrà lloc aquest dissabte 21, a les 12.30 hores, a la plaça del Llaurador, esdeveniment per al qual ja està tot previst.

L’alcalde, José Benlloch, i el subdelegat del Govern a Castelló, David Barelles, han participat en una Junta extraordinària de Seguretat, en la qual també han estat presents diferents representants de la Guàrdia Civil, la Policia Autonòmica, Policia Nacional, Policia Local i Guàrdia Real, així com de l’Exèrcit en la província, per a coordinar les diferents accions conjuntes de seguretat.

“A l’octubre vam celebrar la nostra primera jura de bandera que va sobrepassar totes les expectatives marcades i ara esperem un gran espectacle per al qual la coordinació de les diferents forces i cossos de seguretat és imprescindible, ja que és un acte obert i cal vetlar per la seguretat de tots els assistents”, indica Benlloch.

En aquest sentit, destaca que es tracta d’una exhibició “molt potent, que serà recordat per molt de temps”. “Un esdeveniment del que Vila-real se sent orgullós i en el qual coneixerem el talent de la nostra Guàrdia Real, que per primera vegada ve a la Comunitat Valenciana i ha triat la nostra ciutat, la qual cosa és tot un orgull”, assegura.

Tal com ha assenyalat Benlloch, el cos escorta de la Casa de la seua Majestat el Rei arribarà amb al voltant d’un centenar de professionals, més d’una vintena de vehicles i 63 animals, entre els quals destaquen mig centenar de cavalls de pura raça espanyola i quatre gossos. “Entre els exercicis que mostraran, destaquen els de destreses canines, així com els de defensa personal, les destreses amb llança i sabre a cavall, domatge amb regnes llargues, entrada en disposició i tret de salves d’artilleria”, apunta el primer edil, qui destaca la qualitat de l’espai que ocuparan.

“L’espectacle es realitzarà en una de les infraestructures de les quals més orgullosos ens sentim, com és la recentment transformada plaça del Llaurador, en l’espai resultant davant de l’Estadi de la Ceràmica, amb 4.000 metres quadrats”, explica. En aquest lloc s’instal•larà una pista d’arena per a l’exhibició amb cavalls i hi haurà també graderies per a unes 1.100 persones, a les quals se sumarà el públic que presencia dret l’espectacle. “Serà un moment històric i tant els ciutadans de Vila-real com d’altres municipis estan convidats a participar”, apunta.
Per la seua banda, el subdelegat del Govern ha manifestat la seua satisfacció per la realització del “segon acte d’aquestes característiques en tan poc temps”. “Una vegada més, la bona sintonia entre les diferents forces participants destaca en l’organització d’aquest acte, que comptarà amb un dispositiu similar a la jura de bandera”, afirma.

Així, per part de la Policia Nacional arribaran reforços de Castelló, amb un helicòpter i equips Tedax i de subsòl. “També hi haurà Guàrdia Civil, que acompanyarà a les quatre unitats procedents de Sogorb, Onda, Orpesa i Borriana que vindran a la ciutat”, indica Barelles, al mateix temps que destaca que “de nou, hem sol•licitat a l’Ajuntament la posada a la disposició de vigilants de seguretat en les graderies i l’acceptació ha sigut total, ja que a diferència de la jura de bandera, l’acte és obert i caldrà estar atents perquè tot transcórrega amb la màxima garantia de seguretat”.

Compartir