València vol visibilitzar el dany cerebral aconsseguint el récord Guinness de talladors de pèl

1592

La regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, ha presentat la iniciativa amb la qual es pretén batre amb finalitats solidaris el rècord Guinness de Talladors de Pèl per a visibilitzar el dany cerebral. «Aspirem al fet que esta causa benèfica supere els 1.214 talladors de cabell que va aconseguir la ciutat japonesa de Yokohama i arribar als 1.300», ha explicat la regidora. L’Ajuntament participa en este esdeveniment que es produirà el dia 7 d’abril en el tram IX del riu Túria, entre les 12 i les 13 hores, durant una jornada repleta d’activitats des de les 10 del matí.

La recaptació es destinarà a la Asociación de Daño Cerebral en Adultos y Menores (ADACAM), organitzadora de l’esdeveniment, així com a Tijeras Solidarias, a la Asociación de la Retina de la Comunidad Valenciana, a la Fundació Iraila (investigació contra el càncer infantil) i a la unitat d’investigació oncològica de l’Hospital La Fe de València. D’esta manera, «València mostra una vegada més que és una ciutat oberta, solidària, inclusiva i preocupada pel benestar de les persones», ha destacat Sandra Gómez.

La presidenta de ADACAM, Lola Torrente, ha convidat a participar a totes aquelles persones que vulguen contribuir a batre el rècord. «No fa falta que siguen talladors professionals», ha assenyalat. Així mateix, ha posat l’accent que l’important «no és el tall, és estar junts i visibilitzar el dany cerebral, que suposa una ruïna social i econòmica», entre altres dificultats que patixen els qui la tenen.

El tall de pèl és simbòlic, ja que la longitud no és rellevant. De totes maneres, el secretari de l’associació de perruquers de València, José Ramón Martínez, ha manifestat que els talls que arriben a al voltant de 25 i 30 centímetres «es destinaran a perruques oncològiques per a persones amb càncer».

A més, perquè les participants en la Carrera de la Dona puguen unir-se a la iniciativa, disposaran d’autobusos que les recolliran en la meta, per al que serà necessari haver-ho indicat prèviament. Les persones que es presenten voluntàries podran participar tant com talladors com models.

Des de les 10 del matí, hi haurà actuacions de perruquers i, a la vesprada, entre altres, les d’Arévalo i Fernando Esteso, que participaran desinteressadament. Així mateix, hi haurà un concurs de fotografia.

Les inscripcions, de 5 euros per persona, poden realitzar-se a través de www.unpocodetiesmucho.org. L’organització ha recomanat emprar la plataforma, encara que també serà possible apuntar-se en l’emplaçament de l’esdeveniment. Els col·lectius interessats a col·laborar també poden fer-ho des de adacam96@yahoo.es.

Compartir