València sol·licita a la Generalitat 1,3 milions d’euros per paliar els danys del Temporal Glòria

914

La Junta de Govern Local ha aprovat este divendres la valoració dels danys produïts per la borrasca Gloria en les infraestructures i béns municipals i els seus organismes dependents, així com de les despeses extraordinàries de caràcter urgent ocasionats pel temporal a la ciutat, i la sol·licitud d’ajudes a la Generalitat Valenciana per import de 1,3 milions d’euros. Així ho han explicat la vicealcaldessa i portaveu municipal, Sandra Gómez, i el vicealcalde i portaveu municipal, Sergi Campillo, al final de la reunió de la Junta.

El vicealcalde ha recordat que només concloure la borrasca, el Govern Municipal va acordar sol·licitar ajudes a les diferents administracions per a pal·liar els efectes de la borrasca a la ciutat; i hui s’ha aprovat la valoració dels danys, que ascendeixen a 1.380.107,29 €. L’informe comprén els danys registrats pels serveis de Jardins (188.470 €), Urbanisme (61.233 €), Cicle Integral de l’Aigua (303.907 €), Platges (51.760 €), Esports (565.000 €), Neteja Urbana (167.893 €), i Devesa (41.842 €).

Campillo ha destacat que «este tipus de fenòmens meteorològics es produiran amb més intensitat per efecte del canvi climàtic«, i ha assenyalat la importància de «tindre en compte que el canvi climàtic té estes conseqüències econòmiques per a la ciutat». El vicealcalde ha assenyalat la rapidesa amb què la ciutat s’ha recuperat dels efectes del temporal «perquè tenim uns serveis municipals que treballen molt bé». Ara, una vegada aprovada la moció, es remetran a la Generalitat les memòries, declaracions i informes dels diferents serveis i oficines municipals, així com els de l’Agència Estatal de Meteorologia, que s’incorporen a l’expedient per a demostrar la causalitat de la borrasca. Paral·lelament, també s’estan avaluant els danys a través de les asseguradores municipals per a passar els informes corresponents, ha conclòs el regidor.

SEGON «ESPAI DONA» DE LA CIUTAT

En el marc de la celebració del 8 de Març, «el dia de les dones, el dia de la igualtat», en paraules de Campillo, s’ha aprovat posar a la disposició de la Regidoria d’Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI una parcel·la situada en el número 2 del carrer de la Baixada San Miguel, 2, en el barri del Carmen. Es tracta d’una parcel·la de 267metres quadrats, que actualment no té cap ús adscrit, i des de la Regidoria d’Igualtat es va sol·licitar poder fer ús d’ella, «amb l’objectiu de construir el segon Espai Dona de la ciutat, que se sumarà al que ja funciona al carrer del Governador Vell.

Campillo ha destacat la importància de les reivindicacions i els assoliments d’igualtat del moviment feminista, que ha aconseguit ampliar la seua presència en l’agenda política i social El nou centre estarà dirigit a dones professionals i associacions de dones de la ciutat «per a informar-los sobre les polítiques de gènere que impulsa l’Ajuntament de València». La iniciativa correspon a les inversions sorgides dels Pressupostos Participatius (Decidim València 2019), per la qual cosa ja es disposa de recursos per a la redacció del projecte.

AJUDES FAMÍLIES ACOLLIDORES I PROJECTES SOCIALS

La Junta de Govern ha aprovat també la convocatòria 2020 de Subvencions per al desenvolupament de projectes de l’àmbit social, que contempla una inversió de 700.000 euros. La finalitat, en paraules de Sergi Campillo, és «fomentar la intervenció de la iniciativa social no governamental en la lluita contra la desigualtat i l’exclusió social, en línia amb els principis i objectius establits en el II Pla de Serveis Socials de la ciutat de València 2019/2023 per a la Inclusió Social». El vicealcalde ha destacat «l’important esforç pressupostari realitzat en este àmbit en els últims anys perquè València dispose d’una estructura important d’atenció social; però també volem dotar de línies de subvenció per tal que entitats de l’àmbit social puguen per la seua banda impulsar accions d’igualtat i contra l’exclusió social», ha afegit l’edil. Les subvencions s’establiran per a un màxim de 70 projectes, amb una dotació no major de 12.500 € per projecte.

Així mateix, s’ha aprovat l’adjudicació del contracte del programa d’Acolliment familiar en famílies extenses o afins, en el marc del Servei Especialitzat d’Atenció a Família i Infància, per un import de 606.395 euros. El contracte ha sigut adjudicat a l’oferta presentada per l’Associació Centre Trama. Tal com ha assenyalat Sergi Campillo, l’objecte d’este programa és «donar suport a les famílies acollidores en el procés d’adaptació del o la menor a la nova família».

Finalment, la Junta ha aprovat un protocol general d’actuació amb la Generalitat Valenciana per a la implementació del projecte pilot per al reciclatge d’alumini i acer lleuger a València. I també s’ha licitat hui el nou contracte de manteniment de la instal·lació d’enllumenat públic municipal, amb un pressupost global de 16.456.000 euros (IVA inclòs)

Compartir