València mostra els drons que ajudaràn a mantindre la seguretat en Falles

934

El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha assistit hui a l’exhibició que ha fet la Policia Local de València en el dispositiu de la mascletà amb un dels sis drons que formaran part d’una unitat especial que vetllarà per “la seguretat ciutadana, la seguretat d’emergències i la prevenció d’incendis forestals”, entre altres. “Els drons ajudaran al fet que els nostres operatius siguen més racionals en el futur si cap i disposar els recursos de la Policia Local d’una manera més eficient”, ha assenyalat Cano.

Un recurs que per al regidor de Protecció Ciutadana “serà molt efectiu en el control d’espais i en les vies d’evacuació en les mascletaes multitudinàries per a treballar de manera preventiva”. “És molt important això perquè encara que mai passa res, hem de treballar de manera preventiva i evitar el reactiu. Les vies d’evacuació han d’estar buides per si ocorre alguna cosa i hem d’actuar immediatament”, ha afegit Cano. Uns drons que a més ajudaran segons ha explicat l’edil a “prevenir furts” i al fet que “en problemes sanitaris poder localitzar fàcilment el punt i que la Policia es comunique ràpidament per a accedir a este punt d’emergència”.

El regidor Cano ha destacat que els drons contribuiran “al rescat de persones ja que ara podem captar imatges que l’ull humà no pot, com per exemple en l’enderrocament d’un edifici”. “El dron permet accedir a punts de vista on es podrien posar en perill la vida de la persona del cos d’emergència i també ajuda a la prevenció d’incendis forestals”, ha prosseguit. En este sentit, Cano ha incidit que “a causa de la massa arbòria del Saler, els drons ajudaran a atallar els incendis forestals. No substitueixen a la patrulla però permet que puguem abastar més espai de terreny”. Un dels aspectes que ha remarcat és que “si fa falta utilitzar les imatges per a un judici, es podria, són vàlides”.

UNITAT CONJUNTA DE POLICIA I BOMBERS

“L’Ajuntament de València no ha invertit ni un euro en la unitat de drons de la Policia Local de València”, ha assenyalat Cano, qui ha explicat que es tracta de drons finançats per programes europeus. El regidor de Protecció Ciutadana ha mostrat el seu desig de “crear una unitat conjunta de Policia i Bombers”, perquè este últim cos puga utilitzar també drons.
Els drons, que s’empraran en les mascletaes i estan coordinats amb l’helicòpter de la Policia Nacional, podran utilitzar-se tant al matí com a la nit gràcies a les cambres tèrmiques que tenen instal·lades. A més, porten GPS, zoom, qualitat d’imatge de 4K, visió de 360 graus i compten amb totes les mesures de seguretat que marca el Decret 1036 fixat per l’Agència Espanyola de Seguretat Aèria. Un dels elements més importants és que posseeixen un dispositiu de paracaigudes perquè en el cas d’una caiguda no controlada es desplegue automàticament.

Alguns dels usos que permetran els drons serà “controlar les vies d’evacuació, l’accés de vehicles, la venda ambulant, el seguiment i monitorització de persones sospitoses d’algun delicte, la utilització inadequada o fora de zona de seguretat de petards, així com qualsevol incidència com a lipotímies”, tal com ha explicat el pilot del dron, un dels sis agents capacitats per al pilotatge d’estos drons. “Hem realitzat un estudi de seguretat operacional i un curs per a poder pilotar els drons, no tots poden fer-lo”, ha manifestat el pilot, qui ha subratllat que “cap altre dispositiu et dóna la visió d’estos drons, així quan el dron detecta un problema la patrulla de la Policia Local acudix al punt exacte”.

Compartir