València intensifica la recollida de mobles i objectes abandonats en via pùblica al Marítim

1824

La Regidoria de Gestió Sostenible de Residus Urbans i Neteja de l’Espai Públic amb la col·laboració de la Regidoria de Policia Local ha elaborat un pla d’intervenció al Marítim per decomissar tot tipus d’objectes i mobles abandonats en la via pública, donant resposta així a les reivindicacions veïnals per acabar amb hàbits que dificulten la convivència en eixa zona de la ciutat.

Com a novetat, este protocol que es posa en marxa dilluns, 2 de setembre, ampliarà l’actuació coordinada que es feia fins ara els dilluns, dimecres i divendres al Cabanyal, pel matí, i dimarts, dijous i dissabte a la Malva-rosa-Casetes roses. Es duplicarà la intensitat perquè les intervencions s’efectuen tant pel matí com per la vesprada (afegint també els dissabtes de matí), s’alternaran cada setmana els dies de cada zona i s’estendrà l’àmbit d’actuació també a les zones de la Mare de Déu del Carme-Beteró i els Blocs Portuaris.

En resposta a les peticions veïnals que han identificat determinades vies d’estes zones com a especialment conflictives per la contínua presència de mobles i altres objectes abandonats a la via pública, s’atendrà de manera específica l’abandonament d’estris als carrers de Pescadors, Amparo Guillem, Sant Pere, Pare Lluís Navarro, Rosari, Abadia del Rosari, Escalante, Barraca, Progrés, Reina, Bloc Portuaris i les places del Rosari i dels Hòmens de la Mar, a més de l’entorn de les Casetes Roses a la Malva-rosa. Qualsevol estri en la via pública serà retirat en el moment, donant per suposat que ha sigut abandonat per la propietat. «Per això fem una crida al veïnat d’estos barris a que no deixen mobles ni altres objectes a la via pública, perquè seran retirats pels servicis de neteja», ha declarat el vicealcalde i regidor de Gestió Sostenible de Residus Urbans i Neteja de l’Espai Públic, Sergi Campillo.

Campillo ha destacat «el compromís inqüestionable que el nostre equip de govern té amb el veïnat del Cabanyal i la Malva-rosa» i ha defensat «el dret al descans dels veïns i veïnes d’estes zones, en igualtat de condicions al de la resta de la ciutat, sense distincions», motiu pel qual ha afirmat que «les normes de civisme s’han de complir per part de tot el món, i per això posem en marxa este protocol nou, que fem, com a govern sensible que som, per donar resposta a les queixes del veïnat».

El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha posat en valor la coordinació entre les diferents àrees de l’Ajuntament «que permeten dur a terme actuacions, com la que efectuarem en este cas concret». D’altra banda l’edil ha assenyalat que «som especialment sensibles davant la difícil situació per la qual travessen dos barris com el Cabanyal i la Malva-rosa, que patixen importants problemàtiques que afecten la seua qualitat de vida, i posarem tots els mitjans per a solucionar esta situació que vénen patint els seus veïns i veïnes des de fa més de 20 anys».

Este protocol naix com a resultat de la coordinació de tots dos regidors, que varen mantindre una reunió específica per a abordar este tema. D’ací a unes setmanes s’avaluaran els resultats d’esta proposta d’operativa que contempla que tot moble, estenedor i altres elements impropis de la via pública que es troben al carrer quan passe el camió de la neteja seran retirats, amb tot el que continguen dins, perquè s’entendrà que és un objecte que les persones propietàries hauran deixat al carrer de manera incorrecta i, per tant, es consideraran com a residus i es portaran a les plantes de tractament.

Compartir