València inicia la construcció dels carrers bici de les avingudes de Burjassot i del Mestre Rodrigo

734

Este dilluns s’han iniciat les obres de dos nous carrils bici a les avingudes de Burjassot i del Mestre Rodrigo que, juntament amb el que es va començar a construir dilluns passat a l’avinguda de Joan XXIII, formen part dels 13 projectes de carrils bici previstos per a enguany.

El nou carril bici de l’avinguda de Burjassot connectarà el carrer de Sant Pancraç i la Ronda Nord. Serà bidireccional, sobre la calçada i permetrà l’enllaç amb el carril bici ja existent a l’avinguda del Doctor Nicasi Benlloch a través de tres punts: els carrers de Sant Pancraç, del Garbí i de la Florista. Una particularitat d’este carril és que, en anar paral•lel al trànsit rodat tota l’avinguda de Burjassot, els vehicles ja no podran realitzar l’entrada al carrer de Segària des de la mateixa avinguda. Per solucionar-ho, s’executarà una obra en la mitjana de l’avinguda del Doctor Peset Aleixandre establint un canvi de sentit i, per tant, una via per poder entrar a esta zona de Benicalap.

El carril bici de l’avinguda de Burjassot es va aprovar en desembre de l’any passat juntament amb altres quatre projectes previstos també per a 2018 i seleccionats a través del ‘DecidimVLC 2016’. La seua execució s’ha adjudicat per un import total de 287.406,46 euros. Les obres han començat amb l’ocupació del carril EMT-Taxi de l’avinguda de Burjassot entre Sant Pancraç i Doctor Peset Aleixandre.

NOUS PASSOS DE VIANANTS

Hui s’ha iniciat així mateix el carril bici de l’avinguda del Mestre Rodrigo, entre Pío Baroja i el carrer de Miquel Navarro. És un dels tres projectes de carril bici seleccionats a través del ‘DecidimVLC 2017’ i aprovats en Junta de Govern en desembre de 2017. S’ha adjudicat per un total de 274.997,91 euros i compta amb la subvenció del Programa Operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana perquè complix el requisit d’aparéixer en un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) aprovat, en este cas el PMUS 2013.

Les obres han començat amb l’ocupació del carril dret de l’avinguda del Mestre Rodrigo des del carrer de la Safor. Com a particularitat, les obres en esta avinguda aniran acompanyades de mesures per facilitar els itineraris a peu, atés que s’hi afegiran nous passos per a vianants. De fet, en el tram d’esta avinguda que va des del carrer de la Safor fins a General Avilés, hi ha un únic pas de vianants central en 500 metres de longitud que té eixe tram. Amb l’obra del carril bici este pas de vianants es desplaça i s’hi afegixen dos més, de forma que quedaran tres passos de vianants equidistants (a una distància d’entre 100 i 150 metres entre ells). D’altra banda, el segon tram de Mestre Rodrigo, el que va des de General Avilés fins a Miquel Navarro, un tram de 230 metres que no tenia pas de vianants, ara incorporarà un nou pas aproximadament al centre d’eixe tram.

Tant en el cas del carril bici de l’avinguda de Burjassot com en el del Mestre Rodrigo la previsió d’execució de les obres és de vora tres mesos.

Compartir