València incrementa la cobertura de la xarxa Wifi de la ciutat amb una subvenció de la UE

595

VALÈNCIA FA UN PAS MÉS EN L’ESTRATÈGIA DE CIUTAT INTEL·LIGENT AMPLIANT I MILLORANT LA COBERTURA DE LA SEUA XARXA WIFI

Després de rebre este matí al seu despatx el xec de 15.000 euros d’ajuda de la iniciativa europea Wifi4EU, el regidor d’Ecologia Urbana i vicealcalde de València, Sergi Campillo, ha reiterat la voluntat del Govern del Rialto d’anar desplegant servicis de punts wifi d’accés a internet gratuït per a la ciutadania per tota la ciutat. De moment, amb esta ajuda europea es podrà oferir este servici a la plaça de l’Ajuntament i la zona marítima de València. És un nou pas en l’estratègia de València com a ciutat intel·ligent, que passa per ampliar i millor la cobertura de la seua xarxa wifi, estendre-la i posar-la a l’abast de tots i totes.

«És una ajuda de 15.000 euros que concedix la Unió Europea per a desplegar servicis de punts wifi d’accés a internet per a la ciutadania. València ja havia fet un treball molt important en eixe sentit i en els edificis municipals hi ha accés gratuït per a la ciutadania i per als treballadors públics. Ara es tractava d’eixir al carrer per a poder oferir també este servici», ha assenyalat el regidor d’Ecologia Urbana i vicealcalde, Sergi Campillo, després de rebre el xec de 15.000 euros que ha concedit a València la Unió Europea a través de la iniciativa Wifi4EU. Esta iniciativa oferix als municipis una quantia econòmica per a instal·lar equips de wifi als espais públics de la ciutat que encara no estiguen equipats amb un punt d’accés. Amb això es permet ampliar i millorar la qualitat i velocitat de la connexió a internet en via pública.

«A València ja tenim alguns punts d’accés gratuït a la xarxa wifi, el que passa és que estava molt limitat per una normativa molt estricta del govern central», ha afegit el regidor i vicealcalde, Sergi Campillo, «però amb esta subvenció de la Unió Europea es pot donar un millor servici a la via pública, que és el que farem: reforçarem la zona centre de la plaça de l’Ajuntament i també la zona marítima de la ciutat, per a anar a poc a poc augmentant l’accés a tota la ciutat».

El regidor d’Ecologia Urbana i vicealcalde ha assenyalat que este projecte «es farà realitat en els pròxim mesos», i ha insistit en la importància que «la Unió Europea haja deixat clar que els ajuntaments podem oferir xarxa wifi gratuïta a una velocitat acceptable en la via pública».

En nom de l’Ajuntament de València, Campillo ha agraït a la Unió Europea la concessió d’esta ajuda econòmica a través d’una iniciativa que promou el lliure accés dels ciutadans a la connectivitat wifi en espais públics com parcs, places, edificis oficials, biblioteques, centres de salut i museus de tota la ciutat.

Esta connectivitat sense fil, local, gratuïta i sense condicions discriminatòries, contribuirà a tancar la bretxa digital, sobretot en els col·lectius on és menor l’alfabetització digital. A més, millorarà l’accés als servicis en línia i la qualitat de vida de la ciutadania en facilitar-hi l’accés (per exemple, per a interactuar amb l’administració en qualsevol àmbit), i permetrà crear noves ofertes d’inclusió digital (com cursos sobre utilització de l’ordinador i d’internet) i fomentar el desenvolupament de xicotetes i mitjanes empreses locals innovadores en productes i servicis digitals.

L’Oficina de Ciutat Intel·ligent de l’Ajuntament de València, que entre les seues competències hi ha l’administració del wifi municipal, serà l’encarregada de gestionar esta ajuda. Amb això, s’ampliarà i millorarà la xarxa existent, que ja proporciona este servici a prop de 30.000 usuaris, entre els quals hi ha els empleats públics i la ciutadania (WifiValencia), mitjançant 260 punts wifi, en 70 edificis municipals i espais oberts. En estos últims és on s’aplicarà l’ajuda per a ampliar i millorar la cobertura i velocitat que s’oferix a la ciutadania.

Compartir