València fomenta el turisme sostenible amb la campanya ‘València sostenible’

901

La Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de València ha desenvolupat una campanya de turisme sostenible, anomenada ‘València com a casa’, dirigida al veïnat de València i a turistes que visiten la ciutat. La regidora de Turisme, Sandra Gómez, ha comunicat que este projecte té dos objectius: «informar a tota la ciutadania de totes aquelles accions i mesures que s’estan duent a terme per afavorir un model turístic sostenible i, en segon lloc, pretén informar i sensibilitzar a tots els turistes perquè exercisquen un turisme responsable i respectuós amb la ciutat de València i amb els seus habitants».

Per a esta campanya s’han fet dos tipus de fullets, l’un dirigit a la ciutadania i d’altre per a turistes. Entre la informació que es vol transmetre al veïnat de València, hi ha que «les mesures que s’han fomentat per a la regulació dels apartaments turístics, la iniciativa política de convivència on s’impulsa l’ocupació de qualitat i l’aposta per un model turístic que pose en valor el patrimoni històric, natural i tots els recursos culturals que té la ciutat», ha explicat Sandra Gómez.

També hi ha una part específica que informa de totes les iniciatives de guies que s’han posat en marxa perquè els visitants puguen descobrir la ciutat. La regidora ha comentat que «moltes vegades els veíns no coneixen elements i rutes, que són les que donen la identitat a la ciutat. Per això, s’han posat en marxa tres rutes dirigides a gent de València: València medieval, marítima i musulmana, que parlen sobre la història de la ciutat».

D’altra banda, Sandra Gómez ha exposat que el principal objectiu amb els turistes és el de «fomentar formes de fer turisme respectuós amb la ciutat de València». Per exemple, «que es consumisca en els comerços de barri, la nostra gastronomia, que s’utilitze el transport públic o la bicicleta per a generar un model de mobilitat sostenible. Es recomana que gaudisquen de la ciutat també a la nit, però sempre respectant els horaris i sense generar sorolls o molèsties», ha afegit Gómez.

La regidora també ha recomanat que «utilitzen allotjaments reglats i legals, evitant que es consumisca un altre tipus d’hostalatge fora de la normativa i que descobrisquen València, el seu patrimoni històric i cultural» .

Esta informació estarà disponible en els centres d’informació turística i en quatre estands d’informació que es col•locaran esta setmana. És una campanya atemporal, «però l’hem presentada ara perquè el pròxim dia 27 és el Dia Mundial del Turisme i volíem iniciar-lo posant l’accent en açò», ha explicat Gómez.

A més, amb motiu d’este dia, s’organitzarà una sèrie d’activitats en el centre de la ciutat entre les quals hi haurà degustacions d’orxata i on, a més, es disposarà de realitat virtual amb què es podran vore’s moments o fites importants de la història de la ciutat.

Compartir