València construirà una zona infantil inclusiva en el Parc de Marxalanes

1272

L’Ajuntament construirà un parc infantil inclusiu en el parc de Marxalenes amb una inversió de 170.500 euros. Altra de les intervencions previstes serà la reparació del mirador i el mur junt al llac del Parc de Capçalera. L’Organisme Autònom de Parcs i Jardins, OAM, serà l’encarregat de gestionar estes obres. Hui s’ha publicat l’obertura del procediment de licitació.

L’Ajuntament de València impulsa noves obres de millora en els parcs i jardins de València. Mitjançant l’Organisme Autònom de Parcs i Jardins, OAM, es construirà un nou parc infantil inclusiu en el Parc de Marxalenes. Al mateix temps, s’inicia la reparació del mirador i del mur junt al llac del Parc de Capçalera. Hui s’ha publicat l’obertura del procediment de licitació d’estes obres que “responen a una demanda ciutadana i a la necessitat de millorar la qualitat dels espais verds de la ciutat”, com ha valorat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo.

Les obres de construcció del parc infantil inclusiu suposaran la reforma d’una zona de 1.695 m2 ubicada dins del Parc de Marxalenes, al costat del carrer Sant Pancraci. Es tracta d’una actuació demandada per diferents associacions, així com per centres que acullen alumnat amb necessitats educatives especials. L’Ajuntament invertirà en este nou espai 170.533 euros.

S’incorporarà al Parc una zona de jocs infantils inclusius d’ús universal, es redistribuiran les zones de joc i s’introduirà un gran recorregut inclusiu que unificarà i donarà coherència a tot l’espai. Per al disseny s’ha tingut en consideració el compliment de les Normes de Supressió de Barreres Arquitectòniques. Els treballs de remodelació tenen un termini d’execució de dotze setmanes i està previst que s’inicien a principis del pròxim mes de gener. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha destacat la importància d’esta actuació que, a més de posar en valor el Parc de Marxalenes, “és una mostra del compromís del govern municipal per garantir l’accesibilitat universal i els drets dels xiquets i xiquetes a jugar en igualtat de condicions en els nostres parcs”.

D’altra banda, l’OAM iniciarà les obres de reconstrucció del mirador i mur de maçoneria junt amb el llac del Parc de Capçalera. Per a esta actuació l’Ajuntament invertirà 73.885 euros. En l’actualitat, l’accés a esta zona es troba tancat al públic a causa dels afonaments que es van produir en la base dels murs i que van afectar a l’estructura de contenció, provocant la caiguda del mirador.

En un primer moment, es van escometre uns treballs de reparació urgent en el mirador que van consistir en el sanejament de les parts del mur derruït. Al mateix temps es va habilitar una plataforma de grava i llast davall el mirador en el llac, que ara s’utilitzarà en els treballs de consolidació definitiva.

Les obres, que s’iniciaran el pròxim mes de gener, consistiran en la reconstrucció tant del mur de maçoneria contigu, com del propi mirador sobre el llac del Parc de Capçalera. Tenen un termini d’execució previst de set setmanes. Amb aquesta intervenció es permetrà restablir l’accés i ús d’esta zona del parc.

Compartir