València comence les obres a la Plaça Rojas Clemente per a fer-la peatonal

740

L’Ajuntament ha començat el dilluns pel matí les obres de remodelació de la plaça Rojas Clemente, que passarà a ser zona de vianants i estarà enjardinada. Els treballs abasten els carrers de Sant Pere Pasqual i la plaça de Rojas Clemente, amb les connexions dels carrers de Simón Ortiz, Juan de Mena i el Botànic. Este projecte, codisenyat pels veïns a través d’un procés participatiu, té un pressupost de 330.000 euros i un termini d’execució estimat de tres mesos. «És una iniciativa que busca recuperar l’espai per als vianants i millorar les dotacions de parc, zona de majors i activitats per al barri», ha destacat el regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià.

L’interior de la plaça inclourà una zona enjardinada, àrea de jocs infantils, instal·lacions biosaludables, espais per al descans i les relacions veïnals i una zona per realitzar activitats a l’aire lliure. Sarrià ha recordat que «fins al moment era una gran esplanada asfaltada que s’utilitzava d’aparcament, per la qual cosa les voreres patixen un elevat desgast, amb estrenyiments en determinats punts que les fan impracticables. Això devalua notablement l’entorn del mercat Rojas Clemente, rehabilitat recentment, i impedix utilitzar l’espai com la plaça que en realitat hauria de ser».

Les actuacions comprenen així mateix la reurbanització del carrer de Sant Pere Pasqual, que constituix l’eix principal d’accés al barri i al mercat des del centre de València, juntament amb l’accés des del carrer de Juan de Mena. També es remodelarà un vial al nord de la plaça, que connecta els carrers de Juan de Mena i del Botànic. Es renovarà igualment el paviment de la calçada al carrer de Simón Ortiz, des de Juan de Mena fins al Botànic, i en la connexió del carrer de Juan de Mena sud amb la plaça de Rojas Clemente, a fi de facilitar l’accés i la unió amb la nova planta viària del carrer de Sant Pere Pasqual.

Compartir