València celebra el proper diumenge la Mitja Marató amb la inscripció de 17.500 participants

2936

Els carrers de la ciutat acolliran, diumenge que ve, la 29 edició de la Mitja Marató València Trinidad Alfonso EDP. Esta carrera de fons, que se celebrarà amb l’objectiu de revalidar la seua condició de discórrer pels 21.097,5 metres més ràpids del planeta, així com el rècord del món femení que ja posseeix, ja ha aconseguit altres rècords com el de ser la mitja marató amb més inscripcions d’Espanya, 17.500 participants, dels quals 4.504 seran dones (800 més que l’edició anterior). L’organització també hi ha tancat les inscripcions quatre mesos abans de la prova amb una llista d’espera de més de 3300 persones. I a més, la prova forma part dels SuperHalfs, un circuit que inclou a les cinc carreres més importants del món en la distància i que s’estrenarà en 2020 amb l’objectiu d’ampliar el cens estranger.

«Es tracta d’una prova en què tant corredors com ciutadans s’impliquen», tal com ha destacat la regidora d’esports de l’Ajuntament de València, Pilar Bernabé, durant la presentació de la present edició que se celebra sota el lema «Dream fast. Run fester» (Somia ràpid. Corre encara més ràpid). En este acte, l’edil ha sol·licitat «un ambient festiu» i que tota la ciutadania «senta esta carrera com a part d’eixe sentiment identitari valencià».

CINC ATLETES PEL RÈCORD DEL MÓN FEMENÍ

El president de la SD Correcaminos i director de la carrera, Paco Borao, ha explicat que s’han reunit «tres atletes femenines en condicions de barallar per superar el rècord del món que ja té València des de fa 2017».

Borao també ha recordat que des de l’organització s’està lluitant intensament contra el dopatge. «A València, no és no. I hem creat dues regles: la primera és que no signem a corredors sancionats per dopatge; la segona és que hem signat un acord amb la Athletics Integrity Unit (AIU) per 25.000€ per a realitzar controls sorpresa entre els atletes de la nostra llista d’eixida».

LA «MILLOR» MITJÀ MARATÓ PER AL CORREDOR

Per a la directora de la Fundació Trinidad Alfonso, Elena Tejedor, ha recordat que esta edició s’ha estrenat «un procediment molt nou que és la llista d’espera, que no havíem vist en cap altra carrera. Pensàvem que no anàvem a haver d’implementar-la en la mitja marató, però creiem que ha sigut de gran valor i gràcies a això, 500 corredors que no havien tingut plaça finalment podran córrer». A més, ha ressaltat que el cent per cent dels inscrits ha pogut triar talla i model de samarreta.

La directora de la Fundació Trinidad Alfonso també ha explicat que s’ha creat un procediment «antitramposos» «per a garantir que els 17.500 inscrits tenen els serveis que han pagat i la seguretat dels nostres voluntaris, els qui abans havien de dur a terme de manera injusta aquest treball». «Identificarem a aquells corredors que han duplicat, falsificat el seu dorsal o corren sense ell amb l’ajuda de Prosegur i la complicitat de la Policia Nacional i Delegació de Govern», ha apuntat.

NI UN CARRER SENSE ÀNIMS

Durant la presentació, s’ha anunciat que per a l’edició de 2020 s’obriran 20.000 places que estaran disponibles a partir del dilluns 28 d’octubre. «Ens hem replantejat l’estratègia de preus amb una lleugera pujada. L’objectiu és que la prova siga cada vegada més sostenible econòmicament», ha anunciat. A més, es modificarà el procés del canvi de preus, en comptes d’anar per dates, el farà per nombre de corredors, premiant al que abans s’inscriga.

Un altre dels objectius de l’organització és que els carrers de València Ciutat del Running s’òmpliguen de públic per animar els participants de la prova i per a aconseguir-ho han llançat la campanya «Ni un carrer sense ànims» que des de fa setmanes es pot veure per tota la ciutat i que el còmic valencià Raúl Antón ha espentat amb els seus vídeos.

Diumenge correrà el grup de «Corre en Rosa», creat per l’oncòloga Lucía González i l’entrenador Ramiro Matamoros i que ajuda pacients i expacients de càncer a lluitar contra els efectes secundaris dels tractaments oncològics a través del running. També estaran diumenge els membres de FUVANE (Fundació de la Comunitat Valenciana per a la Neurorrehabilitació), l’entitat solidària d’esta Mitja Marató València 2019 que estarà al punt d’animació en el quilòmetre 20.

Compartir