València amplia en 13 milions d’euros el pressupost del programa Edusi

1258

L’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat del barri Cabanyal, EDUSI, compta amb un pressupost ampliat de 13 milions d’euros, després que la Junta de Govern Local haja aprovat este matí la sisena modificació de crèdits extraordinaris i suplements de crèdits del Pressupost 2019. Esta ampliació del pressupost sumada als 3,5 milions d’euros que ja s’havien adjudicat, eleva el total del pressupost del programa als 16,5 milions d’euros aproximadament.

En relació a este projecte, ja existixen actuacions en marxa com la de la Casa del Bous, el Centre d’Ocupació i Formació del barri i la connexió universal a Internet. Així mateix, el portaveu i vicealcalde, Sergi Campillo, ha destacat que «este govern garantix l’execució d’este projecte íntegrament, ja que per a nosaltres el Cabanyal és prioritari després de molts anys abandonat». Així mateix, ha explicat que «el programa és complex d’executar perquè està finançat per la Unió Europea i és el Govern del Estat el que establix els criteris de llegibilitat dels projectes, és per això, que en estos anys d’execució han anat variant i hem hagut de reorganitzar alguns projectes».

SUBVENCIONS A CASAS DE PARTICULARS- ARRU CABANYAL

D’altra banda, la Junta de Govern ha aprovat sis expedients de subvencions per a la rehabilitació d’habitatges de particulars en el marc de Ajudes a la Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) del Cabanyal. Les subvencions per valor de 106.000 euros aproximadament corresponen a: dos actuacions al carrer del Progrés, una de 20.000 euros i una altra de 23.110 euros; carrer de la Barraca, 10. 398 euros; carrer Vicent Gallart Arcipreste, 19.330; carrer del Rosari, 11.647 i carrer Comte del Melito, 21.601

Campillo ha assenyalat que «estes actuacions consistixen en subvencions que demanen els veïns i veïnes del barri per a rehabilitar les seues cases, després de que durant molt de temps estiguera prohibit perquè la intenció era derrocar el barri. I este govern el que vol fer és just el contrari, establir mecanismes per a afavorir la rehabilitació dels habitatges en el marc del ARRU».

PARALITZACIÓ PROVISIONAL PROJECTE «VALÈNCIA MÉS VERDA»

Finalmente, la Junta de Govern Local ha acordat la paralització provisional de l’obra «Una València més verda» fins que hi es donen les condicions climatològiques per a poder plantar amb les garanties suficients per a la supervivència de l’arbratge. L’obra es va aprovar amb una previsió d’execució de 7 mesos, termini que ve determinat per les necessitats de cada espècie en relació a l’època de plantació. No obstant això, iniciades les obres la segona quinzena de febrer, la finalització correspondria la segona quinzena de setembre, però amb l’arribada de l’estiu així com les altes temperatures registrades no recomanables per a la plantació, els tècnics municipals, tal com ha estava previst als plegue, han informat que no és possible continuar les labors de plantació i garantir la supervivència dels exemplars.

Este projecte compta amb un pressupost d’1.662.091,84 €, dividit en 5 lots, dels quals actualment està executat i certificat un import total de 736.297,59 € que representa un 44% de l’execució de l’obra. Hui dia s’han ampliat 1.451 escocells i creat 3 nous, s’han plantat 1.281 arbres i s’han excavat 3.991,4 metres cúbics de terra. D’altra banda, s’han anul•lat 153 escocells a causa de l’aparició d’instal·lacions que impedixen una plantació correcta. Tot això es realitza seguint els criteris de: adaptació al sòl, resistència a la sequera i a l’exposició solar.

Compartir