València activa i la CEV presenten ‘Lideresses’, per a l”impuls a la promoció de dones a llocs directius

806

València Activa, l’organisme municipal que gestiona les àrees d’ocupació, formació i emprenedoria -dependent de l’Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació-, i la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) han celebrat hui, en el marc del Pacte per l’Ocupació de la ciutat de València, el desdejuni empresarial ‘Dona i Líder: com passar a l’acció’.

En esta jornada, en la qual han intervingut la regidora de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació de l’Ajuntament de València, Pilar Bernabé, i la presidenta de CEV València, Eva Blasco, s’ha reflexionat sobre l’accés de la dona a llocs directius, incidint en la importància del lideratge i la gestió del talent com a eines clau del desenvolupament professional i s’ha presentat ‘Lideresses’, un programa totalment gratuït d’impuls per a la promoció de 30 dones a llocs directius.

Durant esta trobada, les assistentes han intercanviat experiències amb dones directives que els han permès conèixer els valors fonamentals d’una líder, així com les habilitats necessàries per a aconseguir l’èxit professional, a través dels testimoniatges de Sandra Deltell, sòcia directora de PWC per a la Comunitat Valenciana i Leonor Saiz, directora de Relacions Institucionals, Externes i Comunicació del Grup d’Empreses Martínez.

Per part seua, la regidora Pilar Bernabé ha explicat a les assistentes el programa d’autoconeixement, suport i apoderament per a dones professionals que ocupen o puguen ocupar llocs directius en les seues empreses, posat en marxa des de València Activa en col·laboració amb la CEV, que ofereix una ruta formativa pels aspectes clau en el seu desenvolupament professional i la seua formació per a l’alta direcció.

«Un dels reptes que tenim per davant és aconseguir tancar eixa bretxa de gènere que encara ens afecta, sobretot en qüestions de direcció i lideratge. Per això, des de València Activa creem ‘Treballem Iguals’, la plataforma que promou amb nous servicis i programes el treball de les dones valencianes. I gràcies a la col·laboració amb la CEV, un dels programes que contribuirà a trencar el sostre de cristall és ‘Lideresses’», ha defensat Bernabé.

El programa consistix en 4 sessions de mentoring personal a càrrec de personal directiu especialitzat a identificar i resoldre problemes; gestió del canvi, entrenament en habilitats i competències; marca personal i relacions de networking i eines per a l’anàlisi de tasques i resultats. Així mateix, les participants en ‘Lideresses’ podran participar en un workshop, l’objectiu del qual és promoure una trobada de treball dinàmic i participatiu, per part de personal expert que compta amb àmplia experiència en el món empresarial i/o amb marcat caràcter innovador.

Les participants en el programa són dones treballadores d’empreses situades a València i la seua àrea, que han acreditat experiència en direcció d’equips o projectes, i que compten amb la recomanació de l’empresa en la qual actualment treballen per considerar-les potencials directives o persones clau dins de la seua estructura.

Eva Blasco, presidenta de la CEV, ha destacat que «fomentar la igualtat entre dones i homes en l’àmbit laboral i afavorir la presència i participació de les dones en els llocs de direcció és essencial per a l’avanç de les empreses. El talent femení és un element de competitivitat al qual no podem ni devem renunciar».

Compartir