Un jove detingut a Alacant amb el triple d’alcohol en sang permés després de produïr un accident en una rotonda

829

La regidoria de Seguretat de l’Ajuntament informa que la Policia Local d’Alacant ha posat en marxa aquesta matinada un operatiu per a traure de l’interior de la font de la rotonda de l’avinguda de Dénia a un vehicle que ha patit un accident, i el conductor, un home de 27 anys, ha sigut posat a disposició judicial per un delicte contra la seguretat viària després de triplicar la taxa d’alcoholèmia.

Segons fonts policials l’accident ha tingut lloc hui a les 6,30 hores quan un vehicle que circulava per l’avinguda de Dénia adreça València, per causes que investiga la Unitat d’Atestats, ha perdut el control introduint-se dins de la rotonda i quedant atrapat a l’interior de la font.

Immediatament s’han desplaçat al lloc dels fets dues patrulles de la Policia Local, la unitat d’Atestats, trànsit i una grua, així com els Serveis de Prevenció i Extinció d’Incendis d’Alacant.

En una primera intervenció s’ha intentat traure al vehicle pels seus propis mitjans sense èxit, i després de més d’una hora la Policia Local ha aconseguit extraure-ho utilitzant una rampa i una grua. En l’accident el conductor que circulava juntament amb una altra persona, no han resultat ferits.

El regidor de Seguretat, José Ramón González, va alertar que l’alcohol és una de les causes més freqüents dels accidents que ocorren sobretot en els caps de setmana, i ha fet una crida a “evitar el seu consum si es conduirà posant en perill la seua vida i la dels altres conductors i vianants, i a utilitzar el transport públic per a desplaçar-se que es reforça amb els serveis nocturns”.

Campanya preventiva de Policia Local amb més controls de trànsit.
La Policia Local d’Alacant ha intensificat aquest cap de setmana els controls de trànsit d’alcohol i substancies estupefaents durant l’estiu, que es realitzen de matinada, i en el qual participen la Unitat d’Atestats de la Policia Local juntament amb el servei Nocturn i el Grup Operatiu d’Intervenció Ràpida -GOIR-, distribuïts en les zones d’entrades i eixides de la ciutat i pròximes als llocs d’oci.

Segons fonts policials en la matinada de hui en els controls que s’han organitzat es van denunciar a un total de quatre persones que van donar positiu en alcohol i substancies estupefaents, i van ser posats a disposició judicial per un delicte contra la seguretat viària.

Referent a això José Ramón González va anunciar que es continuaran realitzant controls preventius per a retirar de circulació els vehicles i els conductors que van sota els efectes de l’alcohol i les drogues, i va defensar la necessitat de “crear una major sensibilització i consciència social entre els ciutadans per a erradicar el seu consum”.

Des de la Policia recorden que conduir amb una taxa d’alcohol superior a 0,60 mil·ligrams per litre suposa la comissió d’un delicte contra la seguretat viària, i pot comportar penes de presó i un any de retirada del carnet, i amb índexs de 0.25 i 0.6 mil·ligrams una denúncia administrativa amb multes i la retirada de punts. La Policia Local quan un conductor dona positiu immobilitza el vehicle i tramita l’atestat en funció de la taxa de per un delicte contra la seguretat viària. Per la seua part informar que la negativa a realitzar el control també aquesta tipificat en el Codi Penal, i pot implicar penes de presó.

Compartir