Un carril bici i una bancada de Bicicas per a connectar les instal·lacions esportives del Chencho i Sindical

612

Castelló arranca 2019 amb noves connexions ciclistes per a afavorir una mobilitat més sostenible i respectuosa. Les instal·lacions esportives de la zona Nord de Castelló, Chencho i el Sindical, estrenen bancada de Bicicas i carril bici, que enllaça amb el ja existent de la ronda de circumval·lació. El regidor de Mobilitat, Rafa Simó, ha destacat la importància d’aquesta nova infraestructura “per les possibilitats d’impulsar una mobilitat alternativa al vehicle privat a motor a un entorn d’alta demanda per l’activitat esportiva que es registra”.

El nou carril bici discorre pel Parc Esportiu Sindical, des de la ronda Oest, fins a les instal·lacions esportives situades en la zona alta de la Quadra Colomera. A més, aprofitant l’execució d’aquest carril bici també s’ha dotat a aquest complex poliesportiu de bancada de Bicicas per a facilitar l’ús del servei municipal de lloguer de bicicletes. Aquesta nova bancada, la que fa 52 amb què compta la ciutat de Castelló, compta amb 16 ancoratges i estarà operativa amb el mateix horari de funcionament de les instal·lacions esportives.

El regidor d’Esports, Enric Porcar, ha reivindicat “la importància de millorar les connexions de les instal·lacions esportives i oferir alternatives de mobilitat més sostenibles des del punt ambiental però també més saludables”. Porcar ha recordat que es tracta d’una iniciativa que respon a la demanda dels usuaris que acudeixen a Chencho i Sindical per a poder desplaçar-se amb bicicleta de manera còmoda i segura.

La secció actual del tram que connecta el Parc Esportiu Sindical amb les Instal·lacions Esportives Chencho disposa d’un ampli voral que ha permés implantar el carril bici sense afectar l’ample actual dels vials, segons recull l’informe de necessitat elaborat per la Regidoria de Mobilitat. En altres trams, com és el que discorre per la ronda Oest, el traçat del carril bici discorre per la vorera al costat de la zona per als vianants. En la zona de la calçada destinada a l’estacionament, s’han desplaçat les places d’aparcament per a col·locar el carril bici entre aquestes i la vorera existent.

La connexió entre la ronda Oest i les Instal·lacions Esportives Chencho té una longitud d’una mica menys d’un quilòmetre. La connexió ciclista no és l’única mesura adoptada per a afavorir maneres de transport alternatius al vehicle privat. La Regidoria de Mobilitat va ampliar al gener passat el recorregut de la L10 d’autobusos per a situar una parada en aquest entorn esportiu d’alta demanda. “L’increment de possibilitat de connexió a través de maneres més sostenibles, com la bicicleta o la xarxa municipal d’autobusos, atén una demanda que ens estaven plantejant els usuaris de les instal•lacions esportives i que encaixa amb l’aposta del Govern municipal de potenciar una mobilitat més sostenible com a alternativa real al vehicle privat”, tal com van defensar els regidors Rafa Simó i Enric Porcar ara fa un any en presentar la nova parada d’autobús.

Compartir