Un 10,5% dels usuaris de les línies C6 i Turibus utilitza la targeta de crèdit per a pagar l’autobús en Alacant

1676

L’Ajuntament d’Alacant, Vectalia, CaixaBank i Visa han apostat pel projecte pionera a Europa del pagament Contactless.
Alacant a 22 d’abril de 2019. L’Ajuntament d’Alacant a través de la regidoria de Transports dirigida per José Ramón González, ha informat que a escassos mesos de celebrar el primer aniversari de la seua implantació a Alacant el Contactless ha sigut el mètode de validació de bitllet ordinari triat pel 10, 55% dels usuaris que s’han traslladat en les línies C6, encarregada de connectar l’urbs amb l’aeroport d’Alacant-Elx, i la línia del Turibus , on la nova tecnologia de pagament està habilitada.

El mes de maig passat de 2018 el Contactless arribava a Alacant gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament, Vectalia, CaixaBank i Visa, per a dur a terme aquesta experiència, llavors, pionera a Europa, els resultats de la qual i anàlisi del seu èxit tenen una gran transcendència nacional i internacional.

La nova tecnologia bancària Contactless aplicada permet als usuaris del transport públic d’Alacant accedir a l’autobús amb només acostar la seua targeta habitual, telèfon mòbil o polsera, tal com ho realitzen en les seues compres quotidianes. Després d’aproximar el seu dispositiu al lector, el bitllet queda pagat i validat automàticament sense necessitat de comprar prèviament un bitllet físic.

L’edil de Transports va destacar “el bon acolliment a Alacant del sistema d’accés al transport públic Contactless amb el qual s’ha permés als alacantins, turistes, usuaris de targetes bancàries amb cobertura internacional, accedir de forma més ràpida als autobusos sense la necessitat de portar diners en efectiu en els seus viatges”.

Per a la implantació d’aquesta tecnologia es van triar dues de les línies més turístiques del transport públic de la ciutat: La línia C6, encarregada de connectar l’urbs amb l’aeroport d’Alacant-Elx, i la línia del Turibus.

El sistema de Pagament EMV s’ha consolidat i manté una línia de creixement constant en la seua utilització, passant d’un 10% de mitjana mensual en 2018, a un 11, 27% al gener i un 13, 01% al febrer, de viatgers per a pagar el seu bitllet han usat una targeta de crèdit.

El primer a fer ús d’aquest nou mètode per a la validació del bitllet va ser l’alcalde d’Alacant, Luis *Barcala, qui va destacar que és “una facilitat més per als visitants i propis alacantins perquè el transport siga més accessible”.

El director general de la conselleria, Carlos Domingo, i el director de l’aeroport, Tomás Melgar, van destacar la facilitat de l’ús del Contactless i l’augment de qualitat del servei amb la seua implementació “és una manera de fer més agradable i més fàcil el viatjar amb autobús al mateix temps que s’augmenta la seguretat per als operaris i es redueixen els temps d’accés als vehicles”, va dir Domingo.

Aquesta experiència liderada per Vectalia, concessionària del transport a Alacant, CaixaBank i Visa va nàixer amb la finalitat d’atendre la demanda dels usuaris del transport públic de la ciutat ha demostrat ser un sistema de pagament eficient, fiable i ràpid, amb gran acceptació per part dels usuaris, i amb un nivell d’incidències molt per davall dels sistemes tradicionals existents per a la realització de pagaments en el transport urbà.

Compartir