Turisme Futur abordarà els reptes tecnològics del sector en les cites a les tres capitals autonòmiques

1018

Turisme Futur, el’I Networking sobre Tecnologia i Turisme de la Comunitat Valenciana, abordarà els reptes tecnològics del sector després de la crisi de Thomas Cook, el gran turoperador britànic que ha fet fallida fa a penes unes setmanes després de quasi dos segles d’existència. La fallida de Thomas Cook, el gran turoperador britànic que facturava més de 11.000 milions d’euros, dels quals 2.400 milions eren a Espanya, s’ha convertit en un dels paradigmes de les conseqüències que pot tindre per a les empreses del sector turístic no saber adaptar-se als canvis derivats de les noves tecnologies. Per això, aquest esdeveniment professional, que es desenvoluparà en les tres capitals de província de la Comunitat Valenciana, servirà per a acostar a la principal indústria autonòmica els últims avanços tecnològics i les noves propostes desenvolupades per les empreses més innovadores.

Aquest esdeveniment professional arrancarà el pròxim 12 de novembre en el Centre Europeu d’Empreses Innovadores de Castelló (CEEI), per a traslladar-se el dia 19 de novembre al *CEEI de València i el dia 26 de novembre al Business World Alacant. En les diferents sessions, empreses tecnològiques relacionades amb el 5G, la Internet de les Coses, la Intel·ligència Artificial, el Cloud Computing o la Realitat Augmentada, entre altres tecnologies, oferiran a les empreses i municipis turístics les seues solucions per a millorar la competitivitat del sector.

La indústria turística de la Comunitat Valenciana representa el 14% del Producte Interior Brut (PIB) de la regió i prop del 15% de l’ocupació, amb el que se situa com la principal activitat generadora de riquesa i benestar. Segons les dades de l’Organització Mundial del Turisme (*OMT), l’activitat turística està en plena expansió, amb un creixement anual pròxim al 6% i s’espera que siga un dels sectors que més profundament es transformarà per l’aplicació de la tecnologia. Des de l’ús del mòbil per a tota mena de cerques de serveis turístics i contractació d’aquests, fins a l’ús del Big Data i la Intel·ligència Artificial, passant per les grans possibilitats de la Realitat Virtual i la Realitat Augmentada, són algunes de les tecnologies que es mostraran en Turisme Futur 2019, una cita per a afavorir l’intercanvi d’experiències i la generació de negoci. El teixit innovador està ple de solucions i noves propostes d’alt valor i gran interés per a la indústria turística, però moltes vegades és difícil poder acostar a tot el públic potencial les innovacions tecnològiques. Per això, l’organització d’aquest esdeveniment es va plantejar la posada en marxa d’un *networking en el qual reunir les empreses tecnològiques més potents per a acostar les seues propostes als principals operadors turístics de la Comunitat Valenciana, des d’hotels i *resorts, passant per centres d’oci, restaurants i, per descomptat, l’Administració en els seus diferents nivells territorials.

Per a facilitar l’intercanvi d’informació i la presència d’un nombre d’empreses que permeta la major generació de negoci, cada cita està limitada a la presència de 10 companyies tecnològiques, que exposaran les seues propostes en un temps limitat de 20 minutos. A més, cada sessió comptarà amb un ampli temps d’intercanvi en la pausa del café i el menjar, de manera que es genere un espai comercial distés que promoga l’establiment de contactes i de noves oportunitats de negoci. Així mateix, s’afavorirà, en la mesura que siga possible, que les empreses expositores no coincidisquen en la tipologia de productes i serveis que ofereixen, per a aconseguir un major espectre de possibilitats a l’abast de la indústria turística.

Les empreses tecnològiques interessades a participar poden inscriure’s ja a través del www.secomunica.es/turisme-futur i, a més de la seua presència en la fira, disposaran d’un suport promocional durant els pròxims mesos mitjançant la seua inclusió en la revista digital “Turisme Futur”, que es distribuirà gratuïtament entre tot el sector turístic de la Comunitat Valenciana, i la seua difusió a través de les xarxes socials.

El I Networking sobre Tecnologia i Turisme de la Comunitat Valenciana està organitzat conjuntament per *Amazing *Up i Sé Comunica, i compta amb la col·laboració del Centre Europeu d’Empreses Innovadores (*CEEI) de Castelló i València, a més del suport institucional del Patronat Provincial de Turisme de Castelló, l’Associació Provincial d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme (Ashotur) i la Fundació Globalis situada a Vila-real.

Compartir