Tres estrelles de Jamaica ocupen el Main Stage del Rototom hui dimarts

848

La bandera de Jamaica onejarà aquest dimarts amb major força si cap en el Main Stage del Rototom Sunsplash. El festival rebrà a tres destacats exponents de la música nascuda a l’illa del Carib, amb els seus diferents estils i matisos. Una line-up que aquesta jornada estarà encapçalada per Morgan Heritage, una de les bandes reggae més conegudes i aclamades internacionalment, que va nàixer en 1994 de la mà de cinc dels fills de Denroy Morgan, el que fora un de les antigues icones d’aquest estil musical.

El grup, que en 2015 va guanyar el Grammy al Millor Disc Reggae pel seu treball ‘Strictly Roots’, portarà a Benicàssim un ampli repertori replet de hits en els quals desplegarà la seua eclèctica mescla de reggae, dancehall, R&B, pop i rock, reflex de la seua doble herència jamaicana i novaiorquesa.

A més, l’escenari principal també acollirà aquest dimarts a The Jolly Boys, una de les bandes històriques de mento i que encara està en actiu. Formats en 1945, els de Port Antonio van viure la seua presentació oficial en la qual fora la residència jamaicana de l’actor Errol Flynn i, al llarg dels seus quasi 75 anys de carrera, han sabut combinar en els seus temes els estàndards del mento amb versions d’artistes com The Clash, Iggy Pop o fins i tot Amy Winehouse.

Hores abans de pujar-se al Main Stage, la formació també passarà pels micròfons de la Reggae University per a participar en la sessió especial titulada ‘Take em to Jamaica: The Never Ending Story of The Jolly Boys’.

Posarà el fermall d’or a aquest singular triplet el directe que oferiran Israel Vibration, exponents de l’harmonia reggae més rastafari que, durant la seua carrera, han deixat per a la història èxits com Same Song o Why Worry.

Els californians Slightly Stoopid, per primera vegada en el Rototom Sunsplash, tancaran el cartell de l’escenari principal en aquesta jornada amb una actuació en la qual desgranaran alguns dels principals èxits del seu repertori, en el qual el reggae es fusiona amb el blues, el folk, l’hip-hop i fins i tot el punk.

Més enllà del Main Stage en aquesta jornada, en la qual els aturats de la província de Castelló podran accedir al recinte al preu especial de 5 euros –presentant en taquilla el certificat oficial del Servef, no el DARDE-, el públic podrà gaudir d’altres interessants propostes. Per exemple, la vetlada amb especial sabor italià que viurà el Lion Stage, amb el Istituto Italià di Cumbia All Stars (Itàlia), Marina P & Estand High Patrol (Itàlia-França) i Forelock & *rawak, també des d’Itàlia, com a protagonistes. O el xou que el productor de Costa d’Ivori Jacin oferirà en la Dub Academy.

Per part seua, el Fòrum Social emprendrà hui un particular i compromés viatge per l’Amazones de la mà de la reconeguda activista mediambiental Sonia Guajajara. Es tracta d’una de les figures més destacades en el lideratge mediambiental del Brasil, que fins i tot es va convertir en la primera dona indígena a optar a la presidència del país, que protagonitzarà el debat titulat ‘Terra i dignitat’. Una sessió en la qual, a més dels problemes de desforestació massiva que pateix la regió, també saltarà a la palestra la delicada situació política per la qual travessa el Brasil i les polítiques ambientals impulsades pel seu president, Jair Bolsonaro, que enguany ha renunciat a acollir el Cim pel Clima.

En aqueix sentit, en aquest mateix espai també es projectarà el documental ‘The Rights of Nature’, que analitza com la societat pot tindre la capacitat de pressionar als governs per a implementar lleis que, inspirades en la cultura indígena, contribuïsquen a la defensa del medi ambient.

Compartir