Sis poblacions de Castelló seràn escenaris per als curts participants a ‘Cortometrando’

859

Sis municipis de l’interior provincial es convertiran aquest estiu en el set de gravació de les obres finalistes del festival de curtmetratges ‘Corometrando’ de la Diputació de Castelló. En aquesta setena edició, presentada hui de matí al Palau Provincial, les càmeres es desplegaran pels nuclis i termes de Fanzara, Llucena, la Vall d’Alba, Culla, Caudiel i la Salzadell, en la que «serà una oportunitat d’or per a fer vore al món la nostra gran riquesa artística», ha manifestat el president, José Martí.

De fet, la promoció del territori és, junt a l’aposta «decidida» pel sector audiovisual castellonenc, un dels objectius d’aquest festival, que s’ha consolidat com un dels més atractius per als amants d’aquesta modalitat cinematogràfica. I ho és perquè «donem des d’un primer moment l’ajuda institucional per a fer realitat els projectes», ha explicat la diputada de Cultura, Ruth Sanz, ja que «així eliminem de soca un dels problemes més grans que pateixen aquest tipus de festivals a l’Estat, el de finançament». «És molt difícil aconseguir recursos per a filmar i això és una barrera per a la creativitat que nosaltres hem demolit».

El president, per la seua banda, ha volgut felicitar els equips finalistes i ha posat en valor la importància de donar visibilitat a la creativitat: «Castelló és terra d’ingeni i de creativitat, per això que ni li càpiga a ningú el dubte que ací està i estarà la Diputació de Castelló per a recolzar l’art i la cultura en tots els seus vessants».

Pel que fa als equips seleccionats, aquests estaran liderats per Sheila Beltrán, que dirigirà ‘Ares’; Nerea Pavós, directora de ‘Rao’; Ibán Asensio, amb l’obra ‘Oopart’; Héctor Martín, director de ‘La Visita’; Carles Cervera, que presenta el curt ‘Trofeo’; i, per últim, Antonio Vida, amb ‘Hostal Siglo’. Les temàtiques, ara per ara, són «el secret millor guardat», tot i que l’organització ha avançat que hi ha «moltíssima qualitat i varietat temàtica».

Ara, totes les peces hauran de passar de la minuciositat detallada dels guions a la màgia del seté art. Aquesta etapa començarà aquesta vesprada amb la visita de les localitzacions per part dels finalistes, que tindran tot l’estiu per davant per a culminar les gravacions dels seus projectes.

LA GALA, PER A FINALS D’ANY
La gala final tindrà lloc durant l’últim trimestre de l’any, en una data encara per determinar, en la que es faran públiques les obres i es farà entrega del guardons, entre ells el del públic, valorat en 800 euros. Cal destacar també que ‘Cortometrando’ és dels pocs festivals cinematogràfics que premia el guanyador amb una dotació suficient per a sufragar les despeses de promoció internacional.

Compartir