Sis persones rescatadespels bombers d’Alacant a causa de les pluges i es realitzen més de 100 actuacions

1906

La Regidoria de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament informa que els efectius de Bombers del Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS) i la Policia Local d’Alacant van realitzar ahir més d’un centenar d’intervencions, dins del dispositiu especial de coordinació i seguretat per les pluges establit a Alacant.

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, i el regidor de Seguretat, José Ramón González, van agrair l’excel·lent treball realitzat ahir per tots els serveis d’emergència, tant de Policia Local com Bombers i Protecció Civil que van estar prestant auxili, tallant carrers, atenent les emergències i rescatant a les persones que ho van necessitar amb el dispositiu especial organitzat que va funcionar molt bé i de forma coordinada.

L’Alcalde ha tornat a sol·licitar a la ciutadania que “continuen extremant la precaució i la prudència durant el dia de hui i s’evite qualsevol desplaçament innecessari tant a peu com amb cotxe, i se seguisquen en tot moment les indicacions dels serveis d’emergència i seguretat de l’Ajuntament d’Alacant”.

Bombers i Policia Local van participar en el rescat de sis persones, la primera intervenció es va realitzar sobre les 17 hores, en l’eixida de Villafranqueza, per a rescatar a una persona que s’havia quedat atrapada dins d’un vehicle que tenia una part dins del llit de *rio, el segon rescat es va produir a les 21.30 hores, en el Bacarot, on una furgoneta va ser arrossegada per l’aigua acumulada i el conductor va poder ser rescatat. I a les 22 hores els efectius del *SPEIS van rescatar a un conductor atrapat en l’Avinguda d’Elx.

Així mateix sobre les 23 hores els efectius de bombers del SPEIS van posar en marxa un operatiu per a buscar i rescatar a tres persones de l’interior d’unes coves en el barri de Sant Gabriel, aconseguint trobar-los i traure’ls de l’interior, sent necessari el trasllat a l’hospital de dos d’ells.

Els cossos de seguretat municipals van intervindre durant el matí i la vesprada en diverses zones de la ciutat per a retirar tendals en Avinguda de Dénia, Oviedo, Plaza de América, camí Muchavista, Lira, sanejat de finestrals que han patit trencaments i caiguda de vidriera a la via pública des d’un primer pis al carrer Astúries i l’Avinguda Costablanca, van atendre l’ensulsiada de les casetes en la zona portuària, antenes i pals elèctrics en Maestro Gaztambide i Poeta Quintana, vidrieres i sanejats de balcons, per a assegurar façanes d’edificis on s’havien després rebles, així com la retirada de cartells en l’Avinguda de la Universitat, i anuncis publicitaris.

A més es van realitzar diverses intervencions sobretot en la retirada de branques d’arbres sobre vehicles, calçada i voreres en l’Avinguda la Vila Joiosa, Cardenal Francisco Álvarez, Arquitecte Morell, Alberola i Ciutat de Matances, i la d’arbres caiguts al carrer Llop de *Gubio, Avinguda de Dénia, Albufereta, Camí del Faro, Concha Espina, Oscar Esplá, Navarro Olcina, Sierra Montgó. I també es va retirar una placa de marbre de façana despresa en la via pública al carrer Segura, i una porta metàl·lica d’un local arrancada pel vent amb risc per a vianants al carrer La Ceràmica.

Les dotacions del parc de bombers del SPEIS es van dividir en equips i van treballar intensament durant tot el dia per a atendre les emergències per pluja i vent junt la Policia Local que va tallar el trànsit de l’Avinguda Costablanca, Holanda, Carretera d’Ocaña, Camí El Fardacho, El Rebolledo, Camí de la Alcoraya, Carrer Niscalo, Camí de la Molineta, Bacarot amb Antiga Pesseta, Barranco La Molineta en La Cañana i l’Avinguda d’Elx, en els dos sentits de circulació, en el tram entre Mejico i Aguamarga.

Per la seua part informar que Policia i bombers també van intervindre en una terrassa abnegada per tamponament d’embornals al carrer La Vega, en incidències en la circulació per aigua en calçada en l’avinguda de Mare Nostrum, i acumulació d’aigua en Camí Fardacho (Rebolledo), en un vehicle avariat per aigua en carril en la Carretera d’Ocaña, en el consultori inundat en l’Avinguda de Brussel·les, en les via amb molta acumulació d’aigua als carrers Sant Ferran i Avinguda de les Nacions i Saturn. Així com per a sanejar la caiguda de sostre d’un habitatge en l’avinguda de Salamanca, i en la Serra Salines en El Rebolledo per la caiguda d’un mur.

En aquest sentit la Policia Local va actuar a la Platja Postiguet sobre les 19 hores per a traure de l’aigua a dos adults amb dos menors que es trobaven banyant-se, així com a la platja de la Albufereta on es trobava una persona fent surf.

Compartir