Se presenta el cartell ‘Jo vull un Fadrinet’ per Magdalena 2018

1145

Jo vull un Fadrinet!’ Aqueix és el lema del disseny guanyador del II Concurs de Cartells del Fadrinet organitzat pel Gremi de Forners de Castelló i l’autor del qual és el castellonenc Juan Vicente Fabregat. El cartell triat arreplega la imatge més familiar de les festes, amb uns xiquets arreplegant un Fadrinet de mans del propi Fadrí, que cobra vida en el màgic món de les festes. I a més, el Fadrinet es converteix en el ‘sol de Castelló’ perquè… Quan ‘el dia ja és arribat’ el Fadrinet brilla de forma especial i endolceix les nostres celebracions.
Les reines de les festes de la Magdalena 2018, Carla Bernat i Lucía Burguete, van presentar ahir el cartell que identificarà enguany al dolç de la Magdalena en totes les fleques artesanes i entitats col·laboradores, acompanyades pel mestre major del Gremi, José Miró, i la presidenta del Patronat de Festes, Sara Usó. Les joves van assegurar que els encanta el dolç de les festes i van desvetlar al jurat del certamen que són unes grans amants dels productes de fleca artesana.

També van participar els membres del comitè avaluador del concurs: la presidenta del Patronat de Festes i regidora Sara Usó; el portaveu de la Ruta de Sabor de la Diputació, Baudilio Martínez; el vicepresident de la Gestora de Gaiates, Luis Sánchez; el president de la Federació de Colles, Pep Beltrán; el mestre major del Gremi de Forners de Castelló, José Miró, i el vicepresident de l’entitat, César Solsona; i la gerent de Serveis Fleca, Belén Tejedor, l’empresa del qual patrocina el premi del concurs. De fet, el guanyador va arreplegar en el mateix acte el seu xec de 100 euros i va explicar que ha participat amb gran il·lusió “en les dues edicions del concurs perquè sóc un apassionat de les festes de la Magdalena”.

El certamen, que va nàixer l’any passat, tornarà a tenir en aquesta edició un fermall d’or, ja que culminarà amb l’exposició dels cartells presentats en el Primer Molí, un edifici que recorda la història del sector forner en la ciutat i que també és molt significatiu en les festes, per estar integrat en actes com la Romeria o les ‘mascletaes’. La mostra s’inaugurarà el pròxim 19 de febrer, a les 18.30 hores, i podrà visitar-se fins al 12 de març.

El guanyador del concurs, Juan Vicente Fabregat, és un castellonenc de 58 anys, gran amant del món del disseny, al que ara es dedica per hobby: “He treballat sempre en impremta. Al principi vaig ser caixista i realitzava els motles d’impremta manualment, després van arribar les noves tecnologies i vaig haver d’adaptar-me a elles”, explica.
Ara, els mestres artesans del Gremi estan immersos en l’autèntica marató que suposa la preparació de la gastronomia artesana festiva, ja que tenen prevista l’elaboració de milers de Fadrinets, rotllos, ximos, coques de tomata i fabes, entrepans artesans i coques de Castelló, entre molts altres productes.

Compartir