Satisfacció de l’ajuntament de Borriana front el balanç de seguretat en l’Arenal Sound

991

El regidor de Seguretat i Policia Local de l’Ajuntament de Borriana, Javier Gual, ha volgut fer un repàs a l’informe elaborat pel mateix cos de Policia després de la celebració de la novena edició del festival Arenal Sound que ha tingut lloc en la capital de la Plana Baixa durant el mes d’agost. Així, Gual ha volgut fer una valoració general “molt positiva pel que a seguretat respecta, ja que després de l’anàlisi de les principals dades extretes per la Policia Local de Borriana, podem dir que ens trobem davant una de les edicions més segures i en les quals menys queixes veïnals per soroll i altres factors hem recollit”.

Així, Gual ha explicat que “el bon balanç es deriva per la bona gestió que hem pogut efectuar respecte als principals aspectes en els quals la Policia Local de Borriana i altres serveis públics han participat, coordinat i dut a terme, com són el control de trànsit, les inspeccions i revisions tècniques prèvies al festival que van ser satisfactòries en cada jornada, o la quasi total desaparició de queixes per soroll derivat dels concerts del festival”.

I ha volgut destacar per damunt de tot, “el gran treball realitzat pel que a la gestió del trànsit respecta, ja que tant l’operació d’arribada de sounders al festival, com la d’eixida durant el diumenge i especialment el dilluns després de la seua celebració, han sigut de les més efectives en les nou edicions que han tingut lloc a Borriana”. Així, en el detall de l’informe policial es pot comprovar com a nivell de queixes veïnals, la tendència de descens dels tres últims anys ha continuat, i si en 2016 eren un total de 32 i en 2017 s’aconseguien les 28, enguany s’han quedat en 27.

D’altra banda, el nombre de trucades rebudes que han requerit intervenció de la Policia Local de Borriana o verificació, si escau, en l’àrea de l’Arenal Sound o amb motiu de la seua celebració ha sigut de 159, per 185 durant l’exercici de 2017, això és, 26 menys en 2018, la qual cosa suposa un descens del 14,05 per cent. A més, durant l’any 2018 s’han realitzat un total de 74 intervencions sanitàries en llocs públics, per 82 que es van realitzar en el mateix període de l’any 2017, la qual cosa representa un descens del 9,76% respecte a 2017.

Finalment, l’informe policial també revela els bons resultats respecte a la vigilància i control de la venda ambulant. Segons es detalla “s’han realitzat dispositius de control en diversos punts de la localitat, sent realitzat per personal uniformat al costat d’efectius de la Unitat Adscrita de la Policia Nacional a la Comunitat Valenciana (Policia de la Generalitat). Del control de la venda ambulant s’han confeccionat un total de 7 actes d’aprehensió/butlletins de denúncia, la qual cosa representa un 82,5% menys que en l’exercici passat. Per a aconseguir aquests resultats s’ha realitzat un important esforç preventiu dotant de recursos humans per a la realització d’aquesta comesa. En concret s’han intervingut 1016 envasos de begudes (aigua, refrescos varis, cerveses) i no s’ha detectat un altre tipus de venda ambulant il·legal.

Així, el màxim representant de l’àrea municipal de Seguretat, Javier Gual, ha volgut concloure que “es tracta de dades totalment objectives recollits i analitzats per la Policia Local de Borriana, i que no són fruit de la casualitat si no de la bona planificació i prevenció duta a terme des de la regidoria, i especialment per pare de la Policia Local que ha avançat gran part de les gestions i prevenció prèvia al festival, com pot ser la gestió dels parquings per als veïns i veïnes de Borriana”. Així, Gual ha volgut acabar “agraint la labor de la Policia Local, de l’agrupació de voluntaris de Protecció Civil i totes les forces i cossos de seguretat que van participar en el dispositiu del passat Arenal Sound, ja que creiem que han realitzat el seu treball de la millor forma possible i han fet que haja sigut una de les edicions més segures i amb menys incidències en els nou anys d’existència del festival”.

Compartir