Reyes Martí, la primera dona en esclatar la Nit del Foc

1061

La Diputació de Castelló reforça i reconeix el treball del sector pirotècnic provincialcom a part essencial de les festes mediterrànies”. Així ho ha destacat el president del Govern Provincial, Javier Moliner, en la Pirotècnia Martí, on ha compartit una jornada de treball amb els artesans, també amb la pirotècnica Reyes Martí, en vespres de l’inici de les Festes de la Magdalena i les Falles.

El president ha assegurat que “compartim una jornada de treball amb un sector tradicional, però també un sector que continua donant molts llocs de treball en la nostra província i, sobretot, un sector que en vespres de les Festes de la Magdalena de Castelló i les Falles té una importància vital”.

En eixe sentit, Moliner ha destacat que “no s’entenen les nostres festes sense la pirotècnia i és necessari recordar i posar en valor que darrere d’eixa festa de so i de llum estan les moltes mans artesanes com les de la pirotècnia Martí que ho fan possible. Al final, el resultat té molt de treball però també de creativitat, de talent, art i disseny que cal considerar i que és una part essencial de les festes mediterrànies. La província de Castelló viurà les pròximes setmanes amb plena intensitat tot el que són les festes de la Magdalena i les Falles i dins de tot eixe conjunt festiu el paper que juguen els pirotècnics mereix posar-se en valor des del Govern Provincial”.

La primera dona a disparar els focs més importants de les Falles

La pirotècnica castellonenca Reyes Martí serà la primera dona de la història a disparar la Nit del Foc la nit del 18 de març, la mascletà del 19 així com la cremà dels monuentos municipals en les pròximes Falles de València. Amb esta visita, el president Moliner ha volgut també reconéixer i posar en valor tan important fita que posa una vegada més de manifest l’important talent de les dones castellonenques en els seus distints àmbits professionals i de responsabilitat.

Compartir