Reconeiximents als bombers més veterans d’Alacant el dia del patró

1281

El regidor de Seguretat de l’Ajuntament d’Alacant, Fernando Marcos, ha celebrat hui dissabte, dia 10 de març, junt amb el Cap del SPEIS, Eduardo Aragolaza i els bombers del Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS), un acte en honor al seu patró Sant Joan de Déu, en el Parc “Ildefonso Prats”, acte a què va assistir també la Regidora d’Urbanisme, Turisme, Platges i Esports, Eva Montesinos.

El regidor de Seguretat va fer entrega d’una placa commemorativa als bombers que es jubilen enguany Luis Carlos Lozano Toboso i Manuel Irlos Hernández, per la seua dedicació i compromís i els més de trenta anys de servei en el SPEIS de l’Ajuntament d’Alacant.

Els bombers dins del programa d’activitats han organitzat tres simulacres en el pati central del parc de bombers una excarceració d’una persona atrapada en un accident d’un vehicle, una intervenció amb bromera i una exhibició de la Unitat Canina del SPEIS, i amb posterioritat han realitzat la tradicional paella, per a celebrar el seu dia del patró junt amb autoritats i familiars.

Balanç intervencions 2017

El Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS) de l’Ajuntament d’Alacant durant el 2017 han extingit un total de 585 incendis, i s’han realitzat 527 intervencions tècniques i 325 rescats.

L’edil de Seguretat, Fernando Marcos, va destacar l’excepcional professionalitat i efectivitat de tots els efectius que treballen en el cos de bombers alacantí no sols en l’extinció d’incendis sinó també en l’atenció ciutadana en servicis tècnics molt importants.

Des de la Regidoria de Seguretat assenyalen que dels 585 incendis urbans registrats, 86 han sigut en vivendes, també destaquen els 89 incendis forestals i de vegetació, s’han registrat 52 incendis en vehicles, 168 en contenidors, 18 incendis elèctrics, 15 industrials i 6 de mercaderies perilloses, 27 en locals comercials i 1 amb vaixell, entre altres.

El SPEIS ha realitzat també un total de 527 assistències tècniques en diferents intervencions i 325 rescats. Entres estes destaquen 57 de rescat d’ascensors, 152 obertures de vivendes, 145 sanejaments de fatxades, 138 filtracions i 14 fugues de gas entre altres molts. A més, es va actuar en 6 salvaments de persones en muntanya, 13 aquàtics, 22 rescats d’animals, 12 retirades d’eixams, 36 retirades d’objectes en calçades i en 15 intents de suïcidi, així com en 35 rescats en accidents de tràfic amb persones, entre altres.

Compartir