Quatre quilòmetres de camins rurals restuarts en Onda durant l’estiu

584

L’Ajuntament d’Onda ha finalitzat l’adequació de set camins rurals del terme municipal per a millorar la seguretat de cadascun d’ells. Així, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha explicat que “en la nostra localitat existeix una xarxa molt extensa de vials d’aquest tipus, que amb el temps van deteriorant-se. Des del consistori hem actuat en aquells que són de titularitat municipal amb un pla per a millorar les seves condicions i tenim la intenció de continuar amb aquest manteniment en aquells que ho vagen precisant segons els informes tècnics que disposem i en la mesura de les possibilitats del Pressupost Municipal. Cal destacar que enguany hem invertit 250.000 euros en aquests arranjaments en les vies de titularitat pública i, des que s’iniciara la legislatura, aquesta xifra s’eleva fins als 800.000 euros”.

En aquest cas, el consistori ha actuat al Camí de l’Alcora a Betxí Palos, des del polígon industrial al Camí la Volta; al Camí del Romiatge del Salvador, a la zona de la pinada; al Camí de la Font del Retor, des del pont als dipòsits de la Cota 220; al Camino Molino; al Camí de Sala a Chiclá; al Camí del Carmen a Artesa i al Camí Mas de Font. Les actuacions han suposat un total de 3.850 metres de la xarxa i s’ha millorat el revestiment asfàltic de la capa del ferm. A més, es van retirar els productes de les cunetes i es van transportar a abocadors autoritzats.

L’alcalde ha assegurat que “a Onda tenim una gran xarxa de camins rurals que precisen d’un manteniment, més de cara a la campanya agrícola, entre altres coses, i cobreixen un 75% del territori municipal. Des d’aquest equip de govern hem treballat per mantenir-los en el millor estat, sabent les dificultats que comporta, però anem a seguir en aquesta línia perquè si estan en bones condicions també faciliten la vida de molts onders. Des de l’àrea de Territori, Sostenibilitat i Dinamització Econòmica que dirigeix el tinent d’alcalde Ángel Badenas, s’han dut a terme les gestions oportunes per a fer efectius aquests treballs en el menor temps possible i minimitzar les molèsties als usuaris que ja han pogut utilitzar-los durant la part final de l’estiu”.

Huguet acaba sol·licitant a la Generalitat Valenciana que “es comprometa també amb la nostra localitat a arreglar les vies pecuàries, que són de la seva competència, que transiten per Onda. L’Ajuntament ha dut a terme la seva part, però no anem a parar de reivindicar a altres administracions, com és el cas de l’ens autonòmic, que complisca amb els onders i que pose els recursos necessaris per a esmenar una situació que no és l’òptima”.

Compartir