Quasi 700 quilòmetres en sis rutes de cicloturisme en Castelló

1548

De Castelló al Maestrat, a la Serra d’Espadà, a l’Alt Mijallrs o al mític Mas de la Costa. El Patronat Municipal de Turisme ha presentat hui en Fitur l’oferta de cicloturisme amb les sis rutes que tenen com a punt de partida la ciutat de Castelló. La presidenta del Patronat i regidora de Turisme, Patricia Puerta, ha convidat “a pujar-se a la bicicleta i descobrir una destinació ideal per a gaudir del ciclisme com és la província, amb Castelló ciutat com a punt de partida”.
Puerta ha presentat la iniciativa juntament amb el director comercial de Tuserco, José Antonio Contreras, i ha destacat aquesta alternativa per a captar a un turisme aficionat a la bicicleta des de la qual gaudir de tres valors bàsics per a un bona destinació de cicloturisme: l’entorn i els seus paisatges, la climatologia i l’hospitalitat. En aquest sentit, la presidenta del Patronat Municipal de Turisme ha reiterat la importància de “apostar per nous nínxols de mercat i atraure perfils de turistes alternatius que permeten desestacionalizar l’oferta”. Tots els recorreguts estan publicats en la pàgina web de Castelló Turisme (www.castellonturismo.com) en l’apartat de recomanacions sobre què fer a Castelló.

RUTA 1 Castelló-Desert de les Palmes-Castelló
Aquesta ruta de 75 permet pedalar tant per muntanya com per la costa castellonenca i endinsar-se al parc natural del Desert de les Palmes.

RUTA 2 Castelló-Port de Costur-Atzeneta-Castelló
Un recorregut de 93 quilòmetres que després de deixar arrere l’Alcora, permet començar un bonic ascens de muntanya fins a Costur. Arribat a aquesta localitat, es posa rumb a Les Useres i els seus impressionants barrancs, muntanyes i fonts. Seguint s’arriba a Atzeneta, a la vall dels contraforts de les muntanyes de Penyagolosa. L’última parada és a la part alta de la Coma, dos durs desnivells que permeten, si el dia és bo, contemplar les els Columbrets.

RUTA 3 Castelló-Port d’Ahín-Eslida-Port Marianet-Castelló
Una de les rutes més freqüentades per cicloturistes a la província de Castelló i que transcorre per la Serra d’Espadà. Després de deixar arrere la localitat d’Onda, es comença l’ascens fins a Eslida passant per diversos pobles com Veig o Ahín que encara conserven la seua estructura medieval. Un total de 101 quilòmetres.

RUTA 4 Castelló-Port Remolcador-Castelló
Poc després d’iniciar la ruta es voreja l’embassament del Sitjar. La primera part del recorregut s’endinsa cap a l’interior on la marxa transcorre entre muntanyes i pins. Al Port del Remolcador es puja per la seua part més curta i favorable. Un recorregut circular de 111 quilòmetres amb eixida i arribada a Castelló ciutat.

RUTA 5 Castelló-Cascalls-Pinar-Jinquer-Nevera-Castelló
138 quilòmetres que connecten Castelló amb la Serra d’Espadà i l’Alt Millars. Eixida cap al municipi de Torralba, situat en la zona nord de la Serra d’Espadà. Després, una vegada a Ayódar, es pot veure com el paisatge canvia significativament i els boscos de pins copen totes les vistes. A destacar el trajecte entre Torralba i Matet, la part més bonica del recorregut ja que transcorre sota pinedes i per una una estreta i quasi deserta carretera.

RUTA 6 Castelló-Mes de la Costa
Ruta estrela que recrea una de les etapes de la Volta Ciclista a Espanya en la seua edició de 2016 amb final en el Mas de la Costa, port de primera categoria. Aquesta és l’única de les sis rutes que no torna a la ciutat després de recórrer 176 quilòmetres i superar un desnivell positiu de 3.550 metres. Una ruta que transcorre per alguns dels paratges més impressionants de la província i finalitza als peus del Penyagolosa.

Compartir