Quasi 60 productors de la provincia estaràn presents en la Fira Ruta de Sabor

696

La Diputació de Castelló preveu incloure prop de 60 productes gastronòmics de la província en la I Fira de Turisme Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor que tindrà lloc els pròxims 3 i 4 de novembre en el cèntric carrer Cavallers de Castelló i la Plaça Les Aules on se situa el Palau Provincial. I és que el Govern Provincial de Javier Moliner concep aquesta ambiciosa iniciativa com un innovador aparador comercial per a potenciar el consum de producte i turístic gastronòmic castellonenc com l’inicii de la campanya nadalenca.

Així ho assegura el diputat de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, de l’organització de l’esdeveniment. “Estem cuidant tots els detalls per a crear l’atmosfera més atractiva perquè els dos dies el centre de la nostra capital respire Castelló Ruta de Sabor. Serà l’oportunitat de degustar i adquirir els millors productes de la nostra gastronomia en un mateix espai a l’aire lliure”.

Cal tindre en compte que la primera edició d’aquesta convocatòria ha despertat molt d’interés entre el sector gastronòmic provincial, especialment després de conéixer-se la incorporació del xef Martín Berasategui com a gran ambaixador de la marca que impulsa la Diputació de Castelló.

De fet, el diputat ha indicat que “Martín Berasategui és ja un gran coneixedor dels productes de la nostra província, i els porta utilitzant des de fa anys en la seua cuina. Així que comptar amb l’ajuda d’un dels millors cuiners del món per a donar a conéixer la qualitat dels nostres productes és, sens dubte, un aval de prestigi i qualitat que suma valor a tot el treball que estem fent de la mà de productors i *prescriptores de la província per donar a conéixer a nivell nacional la província com el millor rebost del mediterrani”.

Diverses zones i una única proposta: consumir productes de Castelló
Cal tindre en compte que la I Fira de Turisme Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor comptarà amb una àmplia zona de casetes comercials que conformaran una zona de venda de producte de la província Castelló. Per a això la Diputació està ultimant la programació d’un complet pla d’activitats que englobarà des de *showcookings o tallers fins a degustacions

Amb això, el Govern intensifica la seua aposta per visibilitzar i aprofitar les enormes oportunitats que obri la creació d’una xarxa de producte turístic gastronòmic de la mà de productors, sector turístic i municipis com a via de desenvolupament i ocupació per als pobles. I és que els municipis i les empreses turístiques tindran una altra zona on mostrar el seu catàleg d’experiències turístiques vinculades als productes autòctons.

En aqueix sentit, Roig ha posat l’accent que “la fira servirà per a generar nous ambaixadors de Castelló Ruta de Sabor, perquè servirà per a comprovar i donar a conéixer al propi sector turístic i a milers de castellonencs que a la província tenim el millor rebost del mediterrani i experiències turístiques que valen molt la pena i que ens porten a posar en valor el nostre patrimoni cultural i natural”.

Una marca ben consolidada
Després de quatre anys de trajectòria, la marca de la Diputació Castelló Ruta de Sabor ha aconseguit aglutinar més de 100 productors de 15 sectors agroalimentaris diferents, dues denominacions d’origen, una Indicació Geogràfica Protegida i 6 productes amb distintiu Parc Natural. És una marca present en comerços, fires, supermercats i grans superfícies de la província i part del territori espanyol.

Compartir