Primera mascletà de Pirotècnia Martí en le Fogueres de Sant Joan d’Alacant amb reivindicació antimasclista

1050

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, i el regidor de Festes, José Ramón González, han assistit hui, junt amb les Belleas del Foc, i les seues Dames d’Honor, a la primera mascletà de les Fogueres 2018, disparada per la Pirotècnia Martí, en el seu retorn a la nostra ciutat, davall el lema de la reivindicació contra la violència de gènere.

L’edil de seguretat ha agraït l’excel·lent treball realitzat pels efectius de Policia Local, bombers del SPEIS i Protecció Civil hui en la primera mascletá que ha transcorregut sense cap incident i del que tota la ciutat se sent molt orgullós.

Hui han començat les mascletàs diürnes del 90é Aniversari dels Fogueres de Sant Joan amb una dedicatòria especial. Reis Martí ha volgut fer l’ullet a la igualtat de la dona disparant una mascletà amb ambientació i fum morat, i muntant un desplegament de petards i coets que ha començat en General Marvá i a l’arribar a Estels s’ha distribuït a un costat i a l’altre de la Plaça representant un abraç a la font com una gran mare.

Amb una mascletà ‘típica Martí’ de 105 kg de pólvora i el seu segell d’un aeri potent la pirotècnia de Borriana ha canviat la seua indumentària tradicional de verd pistatxo, per camisetes liles solidaritzant-se amb totes les víctimes que patixen o han patit agressions de violència sexista.

Una vegada finalitzada la mascletà, Reis Martí i els seus operaris han recorregut el perímetre del tir saludant als presents davant d’un gran aplaudiment col·lectiu. En este sentit, demà diumenge 3 de juny, l’alacantí Pedro Luis Sirvent protagonitzarà la segona mascletà que rendirà homenatge a tots l\@s foguerers, i les mascletàs dels dies 9 i 10 de juny aniran dedicades a l\@s barraquers i als artistes de fogueres, respectivament. A més d’estes quatre mascletàs fora de concurs, enguany es realitzaran un total de nou tirs, una per cada deu anys de Fogueres, que tindran lloc des del 16 al 24 de juny.

D’altra banda, la Festa de la Joventut prevista per a esta nit es trasllada al dia 29 de juny, junt amb el concert de bandes ‘Andres Llorens’.

Compartir