‘Prepara’t per al món laboral’ arranca a Gandia

1111

L’Àrea de Polítiques Econòmiques, Comerç, Indústria i Innovació de l’Ajuntament de Gandia, a través d’Urbalab Gandia, ha dissenyat un any més el Programa de col·laboració amb els centres educatius anomenat “Prepara’t per al món laboral”.
El Programa consiteix en una sèrie de 14 tallers i xarrades distribuïdes en quatre temàtiques: Emprenedoria, Mercat de treball, Societat digital i cultura Maker, amb la finalitat de donar a conèixer l’evolució del mercat de treball, aixi com els recursos de què disposen a l’hora de cercar feina; apropar l’emprenedoria a l’alumnat i destacar la importànica de la innovació i la transformació digital de les ocupacions i dels negocis. “Un complement magnífic perquè els estudiants se situen en la realitat del món laboral”, ha assegurat el regidor delegat de Polítiques Econòmiques, Comerç, Indústria i Innovació, Ferran Martínez.
Va dirigit a l’alumnat de 2n curs dels Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior, dels centres formatius de la comarca de la Safor, joves per als quals es preveu una pròxima integració en el mercat laboral i l’inici del procés de recerca activa de feina.
“És un programa molt important, perquè viviem en un món globalitzat amb molta tecnologia. Això afecta al sistema educatiu en general i la formació professional en particular, que serà estratègic per tal de desenvolupar teixit empresarial. Per tant, és important conseguir que l’empresa trobe els perfils que està buscant i, alhora, els joves puguen tobar l’ocupació que els permeta desenvolupar el seu projecte de vida”, ha destacat la regidora delegada de Polítiques Educatives, Carmen Fuster.

Els tallers

Emprenedoria:

– Taller 1: “Què significa emprendre. Competències i habilitats de la persona emprenedora”.
– Taller 2: “Aprén a emprendre amb metodologies innovadores”.
– Taller 3: “Planifica abans d’emprendre”.

El mercat de treball:

– Taller 4: “El treball del futur. APPlica’t”.
– Taller 5: “Urbalab. Recursos de la Safor per a l’ocupació”.
– Taller 6: “8 competències vitals per sobreviure en el segle XXI”.

Societat digital:

– Taller 7: “Desmarca’t! Crea la teua pròpia marca digital”.
– Taller 8: “La comunicació en l’era digital. L’impacte de les xarxes socials”.
– Taller 9: “L’aprenentatge permanent. Internet i el e-learning.”
– Taller 10: “Realment saps com funciona Google?”.

Makers per a Educació

– Taller 11: “Animació 2D i 3D”.
– Taller 12: “Noves tecnologies. Coneix Arduino”.
– Taller 13: “Impressió 3D”.
– Taller 14: “Aproximació a l’univers Dron”.

Com participar en els tallers

Les sol·licituds es realitzaran a través del web urbalabgandia.com, en l’enllaç “Prepara’t per al món laboral”.
El termini per a la inscripció per als centres formatius interessats és del 18 de setembre al 15 d’octubre de 2019.
Els tallers s’oferiran des del mes de novembre de 2019 fins a finals de febrer de 2020, en horari de matí de 09:00 a 14:00, amb la durada indicada en cadascun dels tallers.
Cada centre formatiu podrà triar els tallers més adients a les seues necessitats amb un màxim de 4 activitats per als Centres Formatius que tinguen més de tres Cicles Formatius diferents, i 2 activitats per a la resta de centres.

Compartir