Porcar rep a l’equip de futbol inclusiu Primer Toque

1216

El passat mes de juliol es va crear l’equip de futbol Primer Toque EDI, format per persones amb diversitat funcional. El responsable del club, Valero Fraile, explica com va nàixer la idea: “Volíem créixer com a club a nivell social i va sorgir aquesta idea de treballar amb col·lectius com Afanías Castelló, l’Associació Síndrome de Down o l’IVAS Ralafena”.

L’equip va començar amb 8 jugadors i a dia d’avui ja compten amb 15. Valero anuncia que l’objectiu és crear un equip de categoria infantil i un altre en categoria absoluta, donat l’interés que ha despertat.

El regidor d’Esports, Enric Porcar, va rebre l’equip al Saló de Plens de l’Ajuntament, on va tenir unes paraules per a la plantilla: “Gràcies a Primer Toque que és l’impulsor d’aquesta fantàstica idea que treballa per la inclusió, que creem que és un valor fonamental en la societat. Ens feia molt de goig rebre a un equip que trenca barreres, un equip que també és un exemple, que representa i porta la imatge de Castelló en els seus desplaçaments”.

De fet, el Primer Toque participa a la Lliga de Futbol Inclusiu de la Comunitat Valenciana (on la província de Castelló només compta amb dos equips), de la qual va ser amfitrió de la quarta jornada el passat 27 de gener a les instal•lacions esportives Chencho. Al respecte, l’entrenador de l’equip, Isaac Benedito, va ressaltar la felicitació de la resta de conjunts vinguts des de diferents parts del territori valencià “per el comportament i per la organització”.

Compartir