Pirotècnia Dragón s’estrena en la mascletà de València amb èxit

1071

La Pirotècnia Dragón de Villena ha debutat hui en la plaça de l’Ajuntament amb la segona mascletà del mes de març, després de la suspensió en el dia d’ahir de la mascletà de Pirotècnia Tamarit a causa de les fortes ratxes de vent. José María Enríquez i José Luis Matoses han protagonitzat una mascletà amb material 99% de producció pròpia i que ha complit “amb escreix” les expectatives, segons ha manifestat l’alcalde de València, Joan Ribó. Demà la mascletà serà a càrrec de la pirotècnia lleonesa Piberzo.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha valorat “molt positivament” la mascletà de Pirotècnia Dragón, la segona del mes de març, en afirmar que “un indicador molt clar és la forma del fum, tenia forma d’una gran explosió i això demostra la potència de la mascletà”. “Pirotècnia Dragón ha complert amb escreix les expectatives”, ha conclòs Ribó. Una jornada en la qual s’ha realitzat a més la presentació del vídeo d’enguany sobre el lèxic valencià en l’àmbit de les falles, en col·laboració de la Delegació de Cultura Festiva amb la Diputació. José María Enríquez i José Luis Matoses, dos dels tres socis fundadors d’esta pirotècnia de l’Alt Vinalopó i dissenyadors de la mascletà de hui, han demostrat la seua experiència en empreses com Caballer i Brunchú. Un espectacle que ha tingut el seu moment digital i un bombardeig des de huit punts de la plaça de l’Ajuntament.

Un total de deu ciutadans i ciutadanes, triades per sorteig, han presenciat des del balcó de l’Ajuntament la mascletà. En ell han compartit l’espectacle amb les Falleres Majors, Consuelo Llobell i Carla García, i les seues corts d’honor. Un balcó en el qual també han estat integrants de la Junta Local Fallera d’Alaquàs; l’Associació de Víctimes del Metro; el president de Porcelanosa, Manuel Colonques; o Brian Azzarello, el guionista de Joker i 100 bales, un dels autors de còmic més reconeguts mundialment, present estos dies en el Saló de Còmic de València 2020 que se celebra en Fira València, així com el nou cronista de la ciutat, Vicent Baydal.

MASCLETÀ DE DEMÀ

La pirotècnia del Bierzo Pibierzo, que compta amb 25 anys d’experiència en els festivals i competicions de pirotècnia més importants del país, serà l’encarregada de la mascletà d’este dimecres 4 de març. La pirotècnia fundada per Pedro Alonso Fernández, que va debutar en la plaça de l’Ajuntament en 2015, presenta la seua mascletà sota el lema ‘Terratrèmol Berciano en el cel valencià’.

En la mascletà de demà estaran al balcó de l’Ajuntament al costat de les Falleres Majors, Consuelo Llobell i Carla García, un total de deu ciutadans i ciutadanes triats per sorteig. Així mateix, estaran representants del Llevant UD EDI – Escola de Futbol per a Persones amb Discapacitat Intelectual; Rubén Martínez Dalmau, vicepresident de la Generalitat; i Bàrbara López Ramón, directora general de Modernització i Relacions amb l’Administració de Justícia.

Compartir