Peníscola obri un nou parc caní pels usuaris que tinguen gossos

1029

L’Ajuntament de Peníscola ha obert les portes del nou parc caní instal·lat en el recinte de l’antic Centre d’Estudis.

Després de preparar el terreny i delimitar el perímetre que es destina a este espai, els operaris de la brigada municipal finalitzaven la instal·lació dels mòduls del xicotet circuit de ‘agility’ que consta d’un espai de bot, rampa i zona d’esplai
Establides les normes d’ús en este espai, hui obri les seues portes als usuaris i en els pròxims dies s’instal·laran bancs al voltant del mateix per als propietaris de les mascotes. El cost dels treballs d’adequació i instal·lació dels mòduls, així com els de delimitació del recinte han ascendit a al voltant de 10.000EUR i atenen a la sol·licitud del col·lectiu ‘Perros SÍ Peñíscola’ amb qui els representants de l’àrea de Servicis van mantindre diverses reunions amb l’objectiu de coordinar i habilitar un espai per a cans en la localitat.

“L’espai triat és cèntric i compta amb arbres i zones d’ombra” ha explicat el regidor de l’àrea de Servicis, Alfonso López. En guerra contra els excrements en la via pública L’àrea de Servicis, en col·laboració amb la Policia Local, ha posat hui en marxa una campanya de conscienciació cívica per a evitar excrements de mascotes en la via pública.

Baix el lema ‘Las calles de Peníscola no son el buscaminas’ l’Ajuntament pretén sensibilitzar a la ciutadania sobre “la corresponsabilitat de tots en el manteniment de la neteja de la ciutat” tal com ha explicat el propi alcalde, Andrés Martínez. Segons ordenança municipal, els propietaris de mascotes han de portar els utensilis necessaris per a l’arreplega d’excrements, no està permés que els animals facen les seues necessitats en zones enjardinades, parcs o mobiliari urbà; els animals han d’anar degudament lligats amb corretja i boç si la raça ho requerix segons la legislació vigent i anar identificats per mitjà d’un microxip.

“La Policia Local, en les seues funcions com a policia de barri, inicia hui una campanya informativa, a la que se suma el repartiment de folletería i cartelería” ha explicat l’edil; alertant de la imposició de sancions en cas d’incompliment.

Compartir