Panells informatius de tecnologia avançada per millorar la circulació de València

1776

L’Ajuntament de València ha posat en funcionament el primer d’un total de quatre nous panells informatius de mobilitat amb tecnologia avançada per a prestar servici a la ciutat. Els nous panells faciliten la flexibilitat informativa atés que admeten un major nombre de caràcters i grandàries tipogràfiques a més de la inserció de diferents elements iconogràfics.

El Servici de Mobilitat Sostenible ha realitzat les proves pertinents, a través del Centre de Gestió de Trànsit, per a la posada en marxa d’estes noves eines. Es tracta de quatre nous panells de tecnologia avançada tipus full matrix full color, el primer dels quals està situat en l’accés a la ciutat per l’avinguda d’Ausiàs March (en la confluència amb l’avinguda de Fernando Abril Martorell).

Els nous panells permeten incloure un nombre major de caràcters en els missatges informatius, inserir diferents elements iconogràfics i admeten canvis en la grandària de les lletres. En definitiva, faciliten i milloren la flexibilitat comunicativa respecte als panells de senyals de missatge variable (SMV), que són els utilitzats fins ara. En els nous panells es continuarà incloent, igual que en els SMV, la informació sobre l’estat del trànsit rodat en temps real, consells de mobilitat urbana, les incidències que es registren en les vies urbanes, la realització de campanyes de mobilitat o control, així com dades sobre l’ocupació de places d’aparcament, entre altres aspectes d’interés per a la ciutadania.

Els quatre panells estaran situats en els accessos a la ciutat per l’avinguda del Cid, CV-36, CV-35 i V-31. Estos punts ja disposaven d’antics panells informatius que, a partir d’ara, seran reubicats en altres punts urbans en funció de criteris tècnics com ara l’afluència de vehicles i l’evidència de necessitats informatives.

Compartir