Paella per a tots els gustos en la plaça de l’ajuntament el 20 de setembre, Dia Mundial de la Paella

1174

Amb motiu del Dia Mundial de la Paella, la plaça de l’Ajuntament acollirà el 20 de setembre un shou cooking en el qual «es podrà degustar, des de les 11.30 fins a les 13.30 hores, nou tipus de paella de la Comunitat Valenciana», ha assenyalat la regidora de Turisme, Sandra Gómez. A la vesprada hi haurà animacions audiovisuals i, a les 20.00 hores, Bajoqueta Rock interpretarà la seua música en directe.

El World Paella Day és el nom amb el qual serà conegut oficialment el 20 de setembre. «Es tracta d’una iniciativa conjunta d’institucions, entitats i professionals per a projectar València com a destinació gastronòmica internacional», ha ressaltat Gómez. Comptarà a més amb l’etiqueta #worldpaelladay.

Com a mostra de la versatilitat d’este plat, els restaurants Bon Aire (el Palmar), La Granja i Ri-Ra (Sueca), la xef Chabe Soler (La Ferrera, Pinedo) i el Centre de Turisme de València cuinaran nou tipus de paella arribats de diferents punts geogràfics de la Comunitat Valenciana.

El logo d’esta cita gastronòmica consistix en la figura d’una paella amb els colors de la Senyera i el blau turquesa del mar Mediterrani traçant el número 20 en el seu interior. «Volem que siga un dia en el qual la paella es convertisca en principal protagonista en totes les taules i celebrar que, amb el nostre afecte a esta recepta, hàgem aconseguit que siga un dels plats més famosos de tot el món», ha apuntat la regidora.

Segons Sandra Gómez, l’objectiu d’este esdeveniment és «mostrar la riquesa de València com a destinació gastronòmica de referència en la dieta mediterrània, tant a nivell nacional com internacional». «El dia 20 compartirem la nostra paella amb tothom, perquè qualsevol ciutadà, des de Nova York fins a Tòquio, puga fer la seua pròpia versió de la paella i compartir-la per xarxes socials», ha afegit.

L’Agència Valenciana de Turisme, la Federació Empresarial d’Hostaleria de València, la Denominació d’Origen Arròs de València, Wikipaella, el Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, el Club de Caps de Cuina i Paella Today, entre altres, són algunes de les institucions públiques i privades, així com entitats i professionals del sector, que participen en la iniciativa.

Setembre, mes de la paella

El Concurs de Paelles de Sueca, el Congrés de la Paella, la Festa de la sega de l’arròs i les Jornades de l’Arròs Made in CV seran altres de les activitats al voltant del característic plat que s’han planificat durant setembre al costat del World Paella Day, que serà l’acte central de la celebració el dia 20.

Segons l’Estudi Internacional de la Paella d’Originalpaella.es i l’Escola d’Arrossos i Paella Valenciana, la paella és el plat més buscat en Internet a Espanya i el quart a tot el món. De fet, supera les hamburgueses, el cuscús, els espaguetis o els sandvitxs.

Compartir