Paco Rodriguez, del restaurant ‘Miguel y Juani’ de L’Alcudia es el guanyador del segón concurs ‘Arrocito de Castelló’

1560

La plaça Major de Castelló, cor de la capital de la Plana, es va convertir ahir per un dia en una immensa i majestuosa cuina, escenari de la 2a edició del Concurs Internacional ‘Arrocito de Castelló’. Un total de 15 cuiners, amb els seus respectius ajudants, van competir per preparar, a la llenya, la millor versió de la recepta proposada pel prestigiós xef Miguel Barrera, que atresora una estrela Michelin. El guanyador va ser Paco Rodríguez, del restaurant ‘Miguel y Juani’, de l’Alcúdia. En segon lloc va quedar Jairo Vares, de l’Avinguda 2.0, a Massamagrell. I tercera va resultar Isabel Ribelles, del restaurant Natzaret, a Puçol.

L’olor a llenya va impregnar per un dia la plaça Major de Castelló de la Plana. I els emblemàtics edificis que l’emboliquen –l’Ajuntament, la Cocatedral de Santa María, la torre-campanar del Fadrí i el Mercat Municipal– van abrigallar la 2a edició del Concurs Internacional ‘Arrocito de Castelló’. Una quinzena de focs on es van cuinar d’altres versions d’aquest vaixell almirall de la gastronomia castellonenca al qual va popularitzar fa un quart de segle el grup ‘El Último de la Fila’ en la seua cançó ‘Como un burro amarrado a la puerta del baile’: “…piloto de aroplano soy,, llévame al cine, amor, y a comer un arrocito a Castellón’.

Amb paciència, manyaga i saviesa quinze xefs, amb els seus respectius ajudants de cuina, van anar picant alls, sofregint tomaca, netejant peix o daurant arròs davant la mirada atenta dels castellonencs i visitants que, curiosos, es van deixar temptar per aquell autèntic espectacle culinari a l’aire lliure, en ple cor castellonenc.

Els quinze xefs que van afrontar el repte de versionar al seu aire la recepta proposada pel reconegut Miguel Barrera –que ostenta una estrela Michelin per Cal Paradís– van ser: Isabel Ribelles, del restaurant Natzaret (Puçol, València); Jairo Vares, de l’Avinguda 2.0 (Massamagrell, València); Adrián Merenciano, del Flote Restaurant (Castelló); Juan José Sanbartolomé, del Sequial (Sueca, València); Fernando Piris Llopis, de la Mar Salà (Cullera, València); Joan Baños, del restaurant del Club Nàutic de Castelló (Grau de Castelló); Paco Gimeno, del Racó de Meliana (Meliana, València); Paco Rodríguez, del restaurant Miguel i Juani (L’Alcúdia, València); Yolanda Martín, de la Fonda Maryobeli (Cugeces de la Montaña, Valladolid); Cesáreo Martí, de Casa Lola (Grau de Castelló); Jorge Allepuz del Denim Gastrobar (Castelló); Borja Jesús Llidó, del Camús Gastrobar (Artana, Castelló), vencedor de la 1a edició; Daniel García, del Bufit (València); Abel Ramón Calvet, del Ramsol (Xert, Castelló); i Joaquín Pomer, del Menú Colegial S.L. (Castelló).

Oli d’oliva verge extra, tomaques, carxofes, alls, sepionet de la punxa, llagostins de Castelló, rap, fumet, arròs i safrà van ser els ingredients amb els quals els citats xefs van tractar de captivar al jurat, amb alguns xefs que ostenten estreles Michelin i sols Repsol.

Aquest selecte jurat estava integrat per: Patrícia Puerta, regidora de Turisme de l’Ajuntament de Castelló; Miguel Barrera, xef del restaurant Cal Paradís, amb una estrela Michelin i dos Soles Repsol; Bernard Köller, del restaurant Riff, amb una estrela Michelin i dos Soles Repsol; Miguel Ángel Mayor, del restaurant Sucede, amb una estrela Michelin i un Sol Repsol; Rafa Soler, de l’Audrey’s, amb una estrela Michelin i un Sol Repsol; Luis Valls, cap de cuina del restaurant El Poblet, amb una estrela Michelin i un Sol Repsol; Cristina Figueira, del Xato, amb una estrela Michelin; Santos Ruiz, gerent del Consell Regulador de la D.O. Arròs de València i crític gastronòmic; Jesús Terrés, editor de la Guia Hedonista de València; i Manuel Rodríguez, president de l’Acadèmia de Gastronomia de la Comunitat Valenciana.

En total es van atorgar tres premis de 1.000, 500 i 300 euros. Va resultar vencedor Paco Rodríguez, del restaurant Miguel i Juani, de l’Alcúdia. Segon va quedar Jairo Vares, de l’Avinguda 2.0, a Massamagrell; i tercera va ser Isabel Ribelles, de restaurant Natzaret, a Puçol. Els tres restaurants pertanyen a la província de València. A més, els 15 xefs finalistes –triats entre un total de 40 inscrits– van rebre un diploma que acredita la seua qualitat per a elaborar amb total solvència el saborós ‘Arrocito de Castelló’.

Miguel Barrera, membre del jurat i autor de la recepta del ‘Arrocito de Castelló’, valora així al vencedor: “El arrocito de Paco Rodríguez ha resultat guanyador perquè tenia una cocció perfecta, tant de l’arròs com dels ingredients; la seua interpretació de la meua recepta ha sigut molt ben executada. Vull destacar també el nivell d’aquesta 2a edició, que ha sigut molt alt”.

Compartir