Onze restaurants locals obrin boca en la prèvia local del Concurs de Paella de Cullera

1528

Un total d’onze restaurants de Cullera participaran en el segon Concurs Local de Paella de Cullera, que se celebra dimarts que ve, 15 de maig, com a fase prèvia del tercer Concurs Nacional, programat per al 22 d’este mateix mes.

Es tracta del Restaurant el Blanco, l’Hotel Cullera Holiday, Ca Pepa, Casa Rocher, Casa Nostra, el Club de Tennis, el restaurant Los Olivos, la Mar Salà, l’Ulises Piga, el Rincón del Faro i la Casa de la Playa, ha confirmat hui la regidoria de Turisme, organitzadora de l’esdeveniment.

A ells se sumarà l’Escola d’Hostaleria de l’IES Llopis Marí, la prestigiosa «fàbrica» de professionals del sector a la qual el consistori vol implicar en certàmens culinaris de primer nivell perquè els seus alumnes puguen agafar experiència i competir amb els millors.

El certamen local tindrà lloc de nou en els Jardins del Mercat i congregarà el millor de la restauració cullerenca. El guanyador, a més del segon i el tercer classificat, obtindran el passaport a la final nacional, on es mesuraran amb restaurants de la resta del país.

Dinàmica

El concurs arrancarà a les 10 del matí amb la cocció del brou i, posteriorment, tindrà lloc un esmorzar de germanor entre els participants. Serà a partir de les 12 hores quan s’inicie la cocció de les set primeres paelles, mentre que la segona tanda està prevista a partir de les 12.15 hores. A les 13 hores els arrossos hauran d’estar llests per al seu tast per part del jurat.

L’esperat veredicte s’haurà emés a les 14 hores, però no serà fins a les 14.30 hores de la vesprada, prèviament al dinar que tindrà lloc en l’Hotel Cullera Holiday, quan es donen a conéixer els triomfadors de la jornada.

El jurat d’enguany té al creador de la recepta de la Paella de Cullera, el gastrònom Salvador Gascón, com a president honorífic i comptarà a més amb persones rellevants del món de la crítica gastronòmica de la Comunitat Valenciana.

El regidor de Turisme, Javier Cantos, ha destacat que el concurs impulsat pel consistori servix per a donar visibilitat als productes locals de Cullera i contribuïx a escriure el relat de qualitat del turisme local.

Més sobre la Paella de Cullera

La Paella de Cullera és una nova creació culinària que s’emmarca dins del projecte de rellançament turístic de Cullera. Basant-se en la filosofia de la gastronomia de kilòmetre 0, cerca fomentar els productes locals i atraure els amants de la bona taula.

La Paella de Cullera es cuina amb brou de peix de roca; llagostins de la llotja de Cullera; sepionet sense tinta i amb la seua melsa; roger; figatells d’escorpa; arròs de la varietat J. Sendra; oli d’oliva d’Énguera; tomaca fresca de Cullera per a sofregir; pebre roig i safrà de bri. La particularitat és que tots els productes del mar són de la llotja de la ciutat.

Compartir