Onda reunirà als centres de formació ceràmica més capdavanters a les III Convivències

1098

L’Ajuntament d’Onda ha donat avui a conèixer alguns detalls de les III Convivències Ceràmiques que se celebraran al Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ del 27 de juny a l’1 de juliol. La regidora de Museus de l’Ajuntament d’Onda, Encarna Ribes, ha assenyalat que, “a més del necessari intercanvi entre els ceramistes que participen en la trobada, Onda també va a ser l’escenari de debat sobre l’estat actual dels ensenyaments i les perspectives de futur”. Aquest marc s’abordarà en una taula redona amb el lema “Formació Ceràmica”. En ella estaran representades les dues institucions de més nivell dedicades a l’educació artística ceràmica; a saber, les escoles Superiors de Ceràmica, Escola d’Art i Superior de Ceràmica de Manises i l’Escola Superior de Ceràmica de l’Alcora, així com la Escola d’Art i Superior de Disseny de Castelló, la Conselleria d’Educació i l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics.

La taula pretén donar a conèixer i fomentar els ensenyaments artístics ceràmiques. Segons recorda el director d’aquestes jornades i moderador de la taula, Ángel Igual, “aquests ensenyaments són els únics estudis de nivell universitari que té més d’un 95% d’empleabilitat en tot l’Estat. Per aquest motiu es convidarà a professors de tota la Comunitat perquè coneguen aquests estudis i a centres de formació de ceràmica artística no acadèmics”.

Aquesta taula redona, organitzada per les Convivències Ceràmiques amb la col·laboració del Centre de Formació, Innovació i recursos educatius (CEFIRE), tindrà lloc el dimecres 27 de juny a les 19.30 hores, al museu. A més, compta amb el suport d’una trentena d’institucions del més alt nivell relacionades amb la ceràmica com són la Societat Espanyola de Ceràmica i Vidre, l’Associació de Tècnics ceràmics, l’Associació Nacional de professionals en ceràmica, l’associació espanyola de ciutats de la ceràmica, Prodesco, el Consell Internacional de Museus i un llarg etc.
En finalitzar la taula redona es podrà gaudir d’una breu intervenció musical a càrrec de la prestigiosa violoncel·lista Anna Pitarch.

Compartir