Onda redueix la pressió fiscal suprimint la taxa del cementeri municipal

866

L’Ajuntament d’Onda ha aprovat en la sessió plenària d’aquesta vesprada la reforma de l’ordenança reguladora de la taxa del cementeri municipal, que entrarà en vigor l’1 de gener de 2019. Aquesta modificació consisteix a suprimir la tarifa relativa a la conservació i manteniment dels nínxols i columbaris, que estableix una quota anual de 5 euros. La regidora d’Hisenda de l’Ajuntament, Sílvia Cerdà, ha declarat que “amb aquesta modificació l’equip de govern que dirigeix l’alcalde Ximo Huguet continua amb la política de baixar impostos i reduir la pressió fiscal a la ciutadania. Aquesta circumstància es pot donar gràcies a la gestió responsable dels fons públics que s’està duent a terme en totes les àrees”.

Dels pobles de la província amb una població semblant, Onda és la ciutat amb les tarifes més baixes per a la cessió de nínxols. De manera que, mentre els nínxols més cars (2a fila) a Onda costen 780 euros, en poblacions com Almassora, Borriana, Nules o Benicarló costen més de 1.000 euros i la Vall més de 900 euros. Cerdà ha afirmat que “des de la regidoria d’Hisenda treballem per a garantir els serveis necessaris a la ciutadania sense que tinga un cost elevat i perquè tots puguen accedir a ells”.

En la reforma de les taxes, l’Ajuntament d’Onda ha suprimit una de les tarifes de l’apartat 5, al seu torn se suprimeix la referència a la conservació i manteniment dels nínxols i columbaris de l’apartat 2 i es deroga l’article 6, en el qual es regula la gestió i recaptació d’aquesta tarifa per mitjà d’un Padró anual de contribuents. L’impost encara es pagarà aquest 2018, ja que la nova normativa no pot entrar en vigor fins al pròxim mes de gener. “Aquest equip de govern seguirà treballant a portar una gestió responsable que permet anar reduint impostos en diferents àmbits i que supose una ajuda real per a la població, ja que tenim clar que volem construir la ciutat entre totes i tots”, ha conclòs la regidora.

Compartir