Onda reclama la caserna de la Guàrdia Civil a través dels diputats del Congrés

885

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha aconseguit el compromís del diputat al Congrés, Artemi Rallo, de sol·licitar una reunió amb la Direcció general de la Guàrdia Civil del Ministeri de l’Interior per a abordar el mal estat en el qual treballen els agents destinats a la caserna de la Benemèrita en la localitat. L’alcalde ha explicat que “agraïm molt les atencions que hem rebut per part de José Hermida, cap de la Guàrdia Civil a València, i del cap de la Comandància de Castelló, Miguel Fresneda, perquè han volgut conèixer de primera mà la situació i s’han involucrat en les sol·licituds. Però el nostre convenciment és que es tracta d’una decisió política i volem que ens atenguen al Ministeri de l’Interior els responsables de decidir dur a terme una inversió tan necessària com aquesta”.

L’alcalde d’Onda està liderant la reivindicació d’unes instal·lacions millors perquè la Guàrdia Civil treballe en unes condicions dignes i compta amb el suport de les altres localitats a les quals la caserna d’Onda presta servei, com la de Ribesalbes, entre unes altres. A més, Huguet ha recordat que “aquestes noves dependències millorarien les condicions de treball dels agents que vetlen per la seguretat de la zona. Estem convençuts que la ciutadania i els guàrdies civils mereixen una caserna millor i anem a seguir reclamant on faça falta per a aconseguir-ho, però estem en les mans del Govern d’Espanya, que és qui ha de dur a terme la inversió”.

Cal recordar que l’Ajuntament d’Onda va aportar una parcel·la de 3.000 m2 capaç d’acollir l’edifici de nova planta. En 2007 es va signar un conveni de col·laboració amb el Govern i en 2009 van iniciar l’expedient de contractació pel qual es licitava l’obra per un import de 3.214.552,40 euros. “Però Onda segueix sense la necessària caserna, que des de llavors s’ha anat eliminant dels Pressupostos Generals de l’Estat”, ha lamentat Huguet.

Compartir