Onda reclama a la Conselleria poder actuar per condicionar el Camí Vell de Betxí

1146

L’Ajuntament d’Onda reclama a la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural que li atorgue els permisos pertinents per a dur a terme els treballs de condicionament i millora del Camí Vell de Betxí. L’alcalde de la localitat, Ximo Huguet, i el tinent d’alcalde de Territori, Ángel Badenas, han mantingut una reunió al costat de tècnics municipals i autonòmics, amb el director territorial, Antonio Luis García, per a tractar aquest aspecte i sol·licitar que s’actue “no solament en aquesta via pecuària, ja que hi ha moltes que no presenten el millor estat i tenim queixes dels usuaris. En aquest cas, cal recordar que les vies pecuàries van passar a propietat de la Generalitat i també ho va fer el seu manteniment”, explica l’alcalde.

Huguet ha assegurat que “anem a reclamar davant totes les administracions, siguen del color polític que siguen, perquè volem que la ciutadania d’Onda tinga allò que li correspon i es mereix. En aquest cas, pensem que cal actuar al camí de Betxí de forma urgent, per açò hem disposat els fons municipals per a fer-ho, però necessitem que la Conselleria ens autoritze a dur a terme els treballs de manteniment. No entenem la situació, ja que, existint recursos municipals per a realitzar les obres, hauria de ser tot molt més àgil”.

Al terme municipal d’Onda hi ha un total de 56 vies pecuàries i 10 camins rurals que, amb la Llei que es va aprovar en el 2014, van passar a propietat autonòmica. “A aquest equip de govern no se li van a caure els anells a seguir reclamant a altres administracions, ja ho hem demostrat amb la caserna de la Guàrdia Civil, que depèn del Govern d’Espanya, amb les vies pecuàries, dependents de la Generalitat, o amb la nova biblioteca a l’antic parc de bombers, que depèn de la Diputació”, ha conclós l’alcalde.

Compartir