Onda i Ribesalbes reclamen la nova caserna de la Guardia Civil

1131

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, fa un pas més en la reivindicació per a aconseguir que la Guàrdia Civil dispose al més prompte possible d’una nova caserna en el municipi que els permeta treballar en unes condicions dignes i així poder donar un millor servei als veïns, tant d’Onda com de les altres deu poblacions properes en les quals presta servei i que compten amb un total de 30.000 habitants. Cal assenyalar que la Guàrdia Civil de la localitat presta els seus serveis a Onda, Ribesalbes, Tales, Fanzara, Ayodar, Fuentes de Ayodar, Vallat, Torralba del Pinar, Villamalur i Suera.

Per aquest motiu, Huguet s’ha reunit amb l’alcalde de Ribesalbes i vicepresident de la Mancomunitat Espadà Millars, César Pallarés, al qual ha informat de totes les accions que ha realitzat respecte a la necessitat que es construïsca la caserna i d’aquesta manera fer força entre ambdues institucions perquè aquesta infraestructura siga una realitat al més prompte possible. “Com a capçalera de comarca de l’Espadà Millars, des d’Onda impulsem aquesta reclamació que afecta a moltes localitats. La comarca es mereix una caserna digna perquè la Guàrdia Civil puga brindar les millors prestacions als ciutadans tant d’Onda com de la resta de poblacions”, ha destacat l’alcalde.

Per la seva banda, Pallarés ha insistit en la necessitat de la construcció de la caserna d’Onda ja que “es donaria un servei molt més ràpid a les poblacions veïnes de l’interior que manquen a dia d’avui de seguretat local i que, a més, es veuen afectades per la despoblació interior”.

Cal recordar que l’alcalde ha visitat amb l’alferes d’Onda les instal·lacions actuals “que es troben en un estat precari”, i ha mantingut una reunió amb el cap de la Comandància de Castelló, Miguel Fresneda. A més, està pendent de rebre una resposta del Ministeri “per a veure què solucions donen a aquesta problemàtica que no pot demorar-se més”. També, en una sessió plenària celebrada en el mes d’octubre del passat any, l’alcalde va presentar una proposta per a sol·licitar la construcció d’aquesta infraestructura i ha recordat que “va ser aprovada per unanimitat per tots els grups polítics i sol·licitem a més que es complisca el conveni subscrit i s’inicien els tràmits perquè la caserna siga una realitat en 2018”. En aquest sentit, Huguet ha ressaltat que altres municipis s’han sumat a aquesta reivindicació i diversos alcaldes li han transmès que presentaran aqueixa mateixa moció en les seves pròximes sessions plenàries.

Finalment, l’alcalde de Ribesalbes i el d’Onda han aprofitat la reunió per a posar sobre la taula altres qüestions que uneixen a aquestes dues localitats. Per exemple, s’han tractat temes com el transport interurbà entre ambdues poblacions o la necessitat de comptar amb una residència per a la gent gran que done servei a les dues localitats, doncs Ribesalbes té pendent l’execució de la nova residència mentre que Onda cerca un solar per a la construcció d’una nova.

Compartir