Onda celebra les Jornades sobre Rehabilitació d’Habitatges i Regeneració Urbana

963

L’Ajuntament d’Onda ha organitzat, juntament amb la Generalitat Valenciana, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i la Universitat Jaume I (UJI), les primeres Jornades sobre Rehabilitació d’Habitatges i Regeneració Urbana que se celebraran hui, a partir de les 10.30 a la Casa de la Cultura. L’alcalde, que serà l’encarregat de la inauguració, al costat de la directora general d’Habitatge, Rehabilitació i Renovació Urbana, Rebeca Torró, i al costat del Secretari General de la FVMP, Vicent Gil, ha manifestat que “aquestes jornades situen a Onda com un referent en aquest aspecte, ja que som la primera ciutat de la província de Castelló que, gràcies a la bona gestió de l’equip de govern, va obtenir un programa d’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) que destinarà prop de 3 milions d’euros a rehabilitar més de 100 habitatges. Estem convençuts que amb iniciatives com aquesta i amb l’Oficina Municipal d’Impuls a la Rehabilitació estem millorant l’economia local i la qualitat de vida de la ciutadania”.

Les jornades comptaran amb la participació de ponents de gran rellevància en els seus camps i començaran amb una xarrada de la directora territorial de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Lidón Bordils, que explicarà les iniciatives i ajudes econòmiques que ofereix la Generalitat Valenciana, com el Pla Renhata, les ajudes a la implantació de l’Informe d’Avaluació dels Edificis (IEEV-CV), l’Estratègia de Regeneració Urbana i Visor d’Espais Urbans Sensibles de la Comunitat Valenciana. Seguidament, Begoña Serrano i Isabel de Los Ríos, de l’Institut Valencià d’Edificació, parlaran sobre les eines de suport a la rehabilitació.

Posteriorment, i després d’un descans, Ángel Pitarch, president del Col·legi d’Arquitectes, realitzarà la seva ponència sobre la Intervenció en rehabilitació d’habitatges des de l’òptica de l’eficiència energètica. Finalment, la regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Onda, Marta Piquer, explicarà les bones pràctiques del municipi per a incentivar la rehabilitació, amb l’agilitació i simplificació de tràmits, la reducció d’impostos i taxes municipals, les actuacions per al foment de la implantació de l’IEEV-CV i els programes municipals d’ajudes econòmiques.

“És un orgull que se celebren aquestes jornades a la nostra localitat i que es trie a la regidora del nostre equip de govern com un exemple de bona gestió. Açò ens anima a seguir treballant en aquesta línia de foment de la rehabilitació i cercar projectes que milloren la nostra localitat. Sabem que estem en el bon camí i anem a continuar treballant per a construir la ciutat entre totes i tots”, ha conclòs Huguet.

Compartir