Onda celebra el Dia Internacional dels Museus amb l’alumnat de l’IES Serra d’Espadà

1416

El Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ d’Onda ha inaugurat aquesta vesprada l’exposició titulada ‘Museos Hiperconectados’ amb motiu del Dia Internacional dels Museus. En aquesta ocasió, la institució museística se suma a aquesta celebració realitzant un projecte educatiu conjunt amb l’IES Serra d’Espadà, en el qual l’alumnat ha tingut un paper especialment rellevant.

Un total de 500 alumnes d’ESO, de diferents àrees de Batxillerat i d’algunes assignatures de la FP Bàsica, han realitzat diverses obres que conviuran per uns dies amb les col•leccions permanents del Museu, transformant temporalment el seu discurs i la seva museografia.

La regidora de Museus de l’Ajuntament d’Onda, Encarna Ribes, ha sigut l’encarregada de donar per inaugurada aquesta mostra i ha aprofitat l’ocasió per a “posar en valor el paper que tenen els museus com a mitjà per a l’enriquiment cultural i com custodiadors del patrimoni”. Així mateix, Ribes ha convidat “a tots els onders i veïns de poblacions properes a venir i gaudir d’aquesta innovadora presentació d’obra artística, que connecta i dialoga amb l’evolució taulellera, que habitualment trobem a l’exposició permanent. A més, aquesta exposició té un valor afegit ja que són els nostres joves onders els creadors de noves formes artístiques”.

Les diverses obres que l’alumnat ha realitzat són una reflexió sobre les noves formes de comunicar-se de la societat, en el context d’un món globalitzat i hiperconectat. En aquest gran projecte s’ha involucrat un important nombre de professorat pertanyent als departaments de Matemàtiques, Anglès, Valencià, Història, Biologia, Dibuix o d’alguns Cicles Formatius que imparteix el centre educatiu local.

Compartir