Onda buscarà adherir-se al programa Edificant per a construir una nova Secció de l’IES

1463

L’alcalde d’Onda Ximo Huguet ha anunciat la intenció de l’equip de govern de sol·licitar al Ple l’adhesió del consistori al Programa Edificant de la Generalitat Valenciana per a construir noves instal·lacions educatives en el municipi.

Fa unes setmanes, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet; la regidora d’Educació del consistori, Encarna Ribes; i la regidora d’Urbanisme Marta Piquer; van mantenir una reunió amb la representant de la Conselleria Inmaculada Sánchez, i altres tècnics, per a determinar de forma conjunta quines actuacions en matèria d’infraestructures escolars es podrien tramitar a partir del 2018 a la localitat. Durant la trobada es va assenyalar la necessitat de construir una nova Secció de l’IES Sierra de Espadán, la qual cosa podria ser una solució definitiva a les deficiències que actualment presenta el centre.

Cal recordar que el pla Edificant pretén agilitar els tràmits per a la construcció i millora dels centres educatius permetent als ajuntaments la tramitació dels expedients per a les actuacions que consideren prioritàries en els centres educatius. Els municipis són els encarregats de presentar les sol·licituds i la Generalitat serà la que generarà el crèdit. En aquest sentit, Huguet ha destacat que “per a arribar a aquest punt, primer l’Ajuntament ha d’adherir-se al Pla de l’ens autonòmic i, una vegada acollits a ell, s’iniciarien els tràmits per a realitzar actuacions en aquesta matèria. Per açò, sol·licitarem al Ple l’adhesió per a la construcció del nou edifici que pagaria la Generalitat”.

Des de l’inici de legislatura s’ha demostrat que per a l’actual equip de govern l’educació és un pilar bàsic i han mostrat la seva preocupació per comptar a Onda amb unes instal•lacions dignes. “Aconseguim que la Conselleria, que és qui té les competències en aquesta matèria, actuara en 2017 en els patis del CEIP Miralcamp i arreglara algunes deficiències que presentava la Secció”, ha recordat Huguet, qui s’ha mostrat “confiant” i espera que “la resta de grups polítics vote a favor d’adherir-se a aquest Pla que permetria agilitar el procés perquè tant els alumnes onders com el professorat estudien en les millors instal·lacions possibles”.

Compartir