Noves faroles LED per a Benicàssim

903

L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués i els regidors d’urbanisme i servicis públics, Carlos Díaz i Clemente Martín, han visitat este matí les zones on es van a iniciar els treballs de renovació d’enllumenat públic en 2018. “Este primer projecte de millora de l’eficiència energètica, com hi ha assenyalat l’alcaldessa, contempla la renovació de lluminàries de les antigues tecnologies a altres més modernes amb tecnologia led i la dotació de més fanals i il·luminació en algunes zones, on els veïns havien sol·licitat eixa ampliació del servici. Així, a poc a poc, cada any estem renovant i modernitzant tot el sistema d’enllumenat urbà buscant sempre, no sols millorar la il·luminació dels nostres carrers, sinó també la utilització de sistemes més eficients i eficaços. D’esta manera, la qual cosa aconseguim al final és que els ciutadans compten amb un millor servici i que, a més, es reduïsca la factura de la llum municipal”.

El projecte que ara es posarà en marxa, com ha descrit el regidor d’urbanisme, suposa una inversió de 89.000 euros que serviran per a escometre les millores en cinc zones de la ciutat. Carlos Díaz ha detallat els diferents espais on es van a desenvolupar els treballs que començaran en els pròxims dies a càrrec de l’empresa Covop, guanyadora del concurs públic.

Carrer Acàcies. En este vial, ubicat en la zona oest, junt amb les urbanitzacions, es procedirà a un increment del nombre de fanals. De fet es dupliquen els punts de llum existents fins a dotar de nou fanals al carrer. A més tots els fanals comptarà ja amb les noves lluminàries led de baix consum i major lluminositat.

Zona verda de Blaumar. En este espai, en el sud de la població, els veïns havien sol·licitat una millora de l’enllumenat en el parc de jocs infantils perquè els xiquets pogueren jugar també a l’hivern, quan les hores de llum són més escasses. Allí es posarà un fanal central de llum circular que millore tota la il·luminació del parc. Per descomptat, el tipus de lluminària canvia també a tecnologia led.

Carrer Desert. En este carrer, en el tram comprés entre el carrer Castelló i la intersecció amb el pas a desnivell de la nacional s’escometrà una millora de tot el sistema d’enllumenat. En total es van a substituir huit fanals que, no sols canviaran d’aspecte i tecnologia, sinó que a més, en alguns casos canviaran també d’ubicació. En este carrer, com ha explicat el regidor de servicis públics, Clemente Martín, “els veïns ens havien comunicat un problema de baixa intensitat de la il·luminació degut a la frondositat dels arbres, amb la qual cosa, s’ha optat per uns nous fanals de dobles braç a distinta altura. Un braç a huit metres d’altura que dirigirà la llum cap al centre de la calçada i un braç xicotet a 3,50 metres d’altura, que per davall dels arbres deixarà caure la llum sobre la vorera”.

Plaça del Trenet. En la plaça i parc del trenet, es va a escometre un canvi de totes les lluminàries de la plaça, la qual cosa millorarà el seu rendiment i consum elèctric. En total se substituiran 52 antigues lluminàries de vapor de mercuri, per altres de tecnologia led.

Carrer Sanchis Guarner i contornada. En esta zona, situada en la part nord de la població, se substituiran 19 lluminàries de vapor de sodi per les noves de tecnologia led.

L’alcaldessa de Benicàssim ha manifestat que “amb esta nova fase de renovació de l’enllumenat, continuem complint amb el nostre compromís de convertir a Benicàssim en una ciutat més respectuosa i sostenible amb el medi ambient. De fet, els nous fanals i renovacions que es van a escometre en els pròxims dies i que estarà en funcionament en dos mesos, permetran un estalvi del 70% com mitja en el consum eléctric”.

Compartir