Noves bicicletes elèctriques a Bicicas per a persones amb mobilitat reduïda i majors de 55 anys

1294

El servei municipal de préstec de bicicletes, Bicicas, incorpora des d’aquesta setmana bicicletes elèctriques destinades a persones amb mobilitat reduïda i als majors de 55 anys. La Regidoria de Mobilitat, dirigida per Rafa Simó, ha impulsat aquesta prova pilot amb l’objectiu de facilitar l’ús de la bicicleta en els desplaçaments urbans entre aquests col·lectius i seguir millorant Bicicas per consolidar la seva capacitat de transformar la mobilitat urbana cap a un model més sostenible.
Bicicas incorpora tres models diferents de bicicletes elèctriques, un amb la bateria integrada, i dos més amb models adaptats i bateries externes. Els potencials usuaris hauran d’acreditar la condició de mobilitat reduïda (nivell 7) presentant la documentació a les oficines de Bicicas (Polígon Estadi, nau 18) i tenir 55 anys o més presentant una còpia del DNI, de manera presencial o per correu electrònic a través de bicicas@bicicas.es. La disponibilitat de les bicicletes elèctriques es podrà consultar tant a través de l’app de Bicicas, mitjançant un logotip específic amb una ‘e’ en blau, com a la pantalla de la base amb el mateix indicatiu.
“La prova pilot ens permetrà conèixer la demanda, veure la resposta per part dels usuaris, estudiar el funcionament i comprovar l’adaptació de les bicicletes elèctriques al servei municipal de préstec”, segons ha explicat Rafa Simó. Aquesta mesura dóna continuïtat a la resta de millores aplicades des que es va instaurar el servei en 2008. Durant aquesta dècada, la renovació i ampliació del parc de bicicletes de Bicicas ha estat constant. A hores d’ara, el servei municipal de préstec de bicicletes de la ciutat de Castelló compta amb 541 bicicletes, unes 150 més que fa quatre anys.
La quantitat de nous ancoratges també ha augmentat progressivament, especialment en barris perifèrics, en zones esportives i al campus de Riu Sec, enfront de la nova Facultat de Ciències de la Salut. Així mateix, la xarxa de bancades s’ha ampliat per arribar als barris com el Grup Lourdes i a zones de gran afluència de persones, com el campus universitari de la UJI, la ciutat esportiva Chencho o el recinte de fires i mercats de l’avinguda del Mar. En total, s’han habilitat 100 nous ancoratges per millorar l’experiència dels usuaris i potenciar l’ús de Bicicas en la mobilitat urbana. Aquestes accions s’han complementat amb l’ampliació de 49 ancoratges en bases ja existents, com la del Hospital General, la de Sos Baynat, la de la Piscina Olímpica Salera, la de la plaça Doctor Marañón o el trasllat a Tombatossals de la bancada existent en l’Auditori.

Compartir